Είναι η στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει νότιο προάστιο της Βηρυτού και στα περίχωρα του. Ο απεσταλμένος του Mega Ζήσης Μούσιος στο Λίβανο και ο εικονολήπτης άγγελος Μυσιρλής καταγράφουν δύο από τα χτυπήματα το βράδυ της Κυριακής.

Στο σημείο της επίθεσης, διακρίνεται πυκνός καπνός, ακολουθούν εκρήξεις.

Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος για να σωθεί.)

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ και η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ χτύπησε τις νότιες γειτονιές στη Βηρυτό. Για άλλη μία φορά χτυπήθηκαν περιοχές που υπάρχουν πυρομαχικά, έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η πλευρά του Ισραήλ.

Η επόμενη ημέρα, αποκαλυπτική για το μέγεθος της καταστροφής. Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, άλλα έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

«Η κατάσταση είναι καταστροφική. Εμείς που ζούμε εδώ, τι πρέπει να κάνουμε; Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε. Όλη η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο. Δυστυχώς πρέπει να το ζήσουμε, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;», ανέφερε κάτοικος της Βηρυτού.

Μάχες σώμα με σώμα

Το σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με το Λίβανο συνεχίζεται.

Ένας από τους στόχους το τζαμί της περιοχής, εκεί όπου θεωρείται ότι η Χεζμπολά έκρυβε βαρύ οπλισμό.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ελέγχουν κάθε σπίτι της περιοχής και προωθούνται αργά και σταθερά μέσα στο νότιο Λίβανο.

Στα αποκλειστικά πλάνα του Mega, διακρίνονται άνδρες του πεζικού να επιχειρούν μέσα στα χωριά, μπουλντόζες ισοπεδώνουν τα πάντα.

O απεσταλμένος του Mega στο Ισραήλ Μαρίνος Αλειφέρης με τον εικονολήπτη Θοδωρή Ρωμανέα, σε απόσταση αναπνοής καταγράφουν την κινητικότητα του ισραηλινού στρατού την ώρα που από την απέναντι πλευρά εκτοξεύονται ρουκέτες..

Ο ισραηλινός στρατός αναπτύσσεται κατά μήκος των συνόρων και προσπαθεί να χτυπήσει τη Χεζμπολάχ σε καίρια σημεία, ώστε να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας τριών χιλιομέτρων. Στη δημοσιότητα έδωσε εικόνες από τις επιχειρήσεις στους πρώτους οικισμούς στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Ισραήλ προχώρησε σε μαζική επίθεση αεροσκαφών σε πάνω από 120 στόχους της Χεζμπολάχ.


Πηγή