Στο βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε το περιστατικό, φαίνεται ο νταής, ο οποίος είχε σταθμεύσει νωρίτερα το αυτοκίνητό του έξω από το δημαρχείο, να περιμένει τη γυναίκα με τον γιο τους.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο, ο πατέρας πλησιάζει το παιδί και αφού του μιλάει λίγο, πάει να απομακρυνθεί μαζί του. Τότε, η μητέρα του παιδιού επιχειρεί να πάρει τον ανήλικο, κάτι που προκάλεσε την οργή του πρώην άντρα της ο όποιος της επιτέθηκε ξυλοκοπώντας την.

Περιοριστικά μέτρα

Η υπόθεση πήγε χθες στο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε την αναβολή της για τον Μάιο του 2025.

«Δεν βγήκε απόφαση, το δικαστήριο ανέβαλε λόγω ωραρίου, όμως έθεσε περιοριστικούς όρους στον κατηγορούμενο να μην πλησιάζει το φερόμενο θύμα σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και με κανέναν τρόπο να μην επικοινωνεί μαζί της γιατί είχαμε καταγγελίες ότι την εκφοβίζει», λέει στο MEGA η δικηγόρος της γυναίκας, Ρούλα Παυλαντωνέα.

«Ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον Μάιο. Είναι έξω αλλά με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους τους οποίους αν δεν τηρήσει δεν τον βλέπω για πολύ έξω».

Όπως λέει η ίδια, σχετικά με το καρέ που καταγράφεται στο βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ο πατέρας να πετά τον ανήλικο στον δρόμο μπροστά σε ένα αυτοκίνητο:

«Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η εισαγγελέας ανηλίκων πιστεύω ότι θα ασκήσει κάποια ποινική δίωξη για τον τρόπο με τον οποίο πετά το παιδί στις ρόδες ενός αυτοκινήτου για να χτυπήσει τη μητέρα του».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο ανήλικος βρίσκεται σε σοκ.

«Εργαλειοποίηση των παιδιών»

Αναφερόμενη στο θέμα, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, λέει:

«Όπου υπάρχει βία στο σπίτι, σίγουρα υπάρχει και εργαλειοποίηση των παιδιών. (…) Όταν δεν φεύγεις από μια τέτοια κατάσταση, ουσιαστικά επιλέγεις και το μέλλον του παιδιού σου».

Από την πλευρά του, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνει:

«Νευριάζουμε με το σύστημα, θα έπρεπε να δικαστεί αυτός ο άνθρωπος. Μπορούν αν θέλουν οι δικαστές να υπερβούν το ωράριό τους. Αύριο το πρωί μπορεί να πάει αυτός ο άνθρωπος να ζητήσει το παιδί για να πάει βόλτα».

«Το να σπρώχνεις το παιδί σου στη ρόδα του αυτοκινήτου για να ξυλοφορτώσεις τη γυναίκα σου, καταλαβαίνετε ότι είναι κάπως…», καταλήγει.


Πηγή