Η Λι Ντάε Γιόνγκ προσγειώθηκε πριν από λίγες ώρες στη χώρα μας για λογαριασμό του Πανιωνίου και το βράδυ της Τρίτης (08/10) ο “Ιστορικός” ανακοίνωσε επίσημα την μεταγραφή της 28χρονης αθλήτριας, η οποία γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα από το πέρασμα της από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2021-22.

Η διεθνής Κορεάτισσα αναμένεται να προσφέρει σημαντικές λύσεις στην “πάσα” της ομάδας με την εμπειρία και την ποιότητα της, ενώ κατά τη διάρκεια των πρώτων της δηλώσεων ως παίκτρια του Πανιωνίου δήλωσε πολύ χαρούμενη που επιστρέφει στην Ελλάδα και ότι θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό με τη φανέλα των Νεοσμυρνιωτών.

Η ανακοίνωση του “Ιστορικού”:

«Η διοικούσα επιτροπή της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Λι Ντάε Γιόνγκ. Η Κορεάτισσα πασαδόρος αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής και ένα από τα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου βόλεϊ.

Η 28χρονη αθλήτρια ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα από τη Suwon Hyundai Hillstate, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Incheon Heungkuk Life Pink Spiders. Στο πρωτάθλημα της πατρίδας της έχει αναδειχθεί τρεις φορές καλύτερη πασαδόρος και μία φορά MVP του All Star.

Τη σεζόν 2021-2022 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, μέσω της θητείας της στον ΠΑΟΚ και τη σεζόν 2022-2023 συνέχισε την καριέρα της στη Ρουμανία με τη φανέλα της Ραπίντ Βουκουρεστίου.Την περασμένη χρονιά έπαιξε στη Λε Καννέτ, με την οποία κατέκτησε το Σούπερ Καπ της Γαλλίας.

Η Λι Ντάε Γιόνγκ θα αγωνιστεί με τα «κυανέρυθρα» μέχρι το τέλος του 2024, καθώς στη συνέχεια θα παίξει στις ΗΠΑ και στην PVF με τη φανέλα των Σαν Ντιέγκο Μότζο.

Η Λι Ντάε Γιόνγκ ανέφερε για την μεταγραφή της στον Πανιώνιο: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επέστρεψα στην Ελλάδα. Ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη φανέλα του Πανιωνίου και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».//Π.


Πηγη