Όλοι είναι σε ετοιμότητα για τον τυφώνα Μίλτον που πλησιάζει με ανέμους που πνέουν με 280 χιλιόμετρα την ώρα και καιρικά φαινόμενα που η περιοχή δεν έχει ξαναδεί εδώ και 100 χρόνια, λένε οι ειδικοί και περιμένουν να φτάσει στις ακτές τις Φλόριντα τις επόμενες ώρες μέχρι το τέλος της ημέρας.

Οι αρχές προειδοποιούν πως όσοι μείνουν στις περιοχές που θα χτυπηθούν από τον Μίλτον, όπως είναι η Τάμπα, έχουν λίγες πιθανότητες επιβίωσης.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για πλημμυρικά φαινόμενα με νερά που θα φτάσουν και τα 4,5 μέτρα ακόμα και μέσα στις πόλεις.

Είναι ενδεικτικό πως οι μετεωρολόγοι σκέφτηκαν κάποια στιγμή να δώσουν στον Μίλτον την πρωτοφανή ένδειξη τυφώνα κατηγορίας έξι. Παράμειναν όμως στην κατηγορία πέντε, που εξακολουθεί βέβαια να είναι μια ακραία κατάσταση.

Εντολές εκκένωσης

Υπάρχει ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους καθώς εκατομμύρια προσπαθούν να απομακρυνθούν ταυτοχρόνως. Μιλάμε για ουρές χιλιομέτρων μέχρι και 50 χιλιομέτρων.

Οι εντολές εκκένωσης αφορούν έξι εκατομμύρια ανθρώπους. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς το χάος που έχει προκληθεί στους δρόμους.

Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει από χθες, ενώ τις τελευταίες ώρες έχει αρχίσει να δημιουργείται πρόβλημα και με ελλείψεις στα καύσιμα.

Φυσικά, σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Ο κυβερνήτης επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 51 κομητείες.


Πηγή