Οι κάτοικοι της νοτιοδυτικής Φλόριντα πέρασαν μία εφιαλτική νύχτα.

Ο τυφώνας «Μilton» χτύπησε με ταχύτητες ανέμων που έφταναν τα 260 χιλιόμετρα τις πρώτες ώρες. Με τους κατοίκους κλειδαμπαρωμένους στα σπίτια ή στα υπόγεια, οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν με κίνδυνο της ζωής τους κάποιες φορές να μεταφέρουν την εικόνα.

Ο κεντρικός παρουσιαστής του CNN, Άλισον Κούπερ, σε αποστολή στη Φλόριντα χτυπήθηκε από συντρίμμια που εκτόξευσαν σαν σφαίρες οι θυελλώδεις άνεμοι.

Τα νερά της πλημμύρας έφτασαν και τα τρία μέτρα σε λίγες περιοχές. Το περιγράφει με τρεμάμενη φωνή κάτοικος της Τάμπα.

Οι ριπές ανέμου γκρέμισαν δέντρα, κολώνες ρεύματος. Τηλεοπτικό συνεργείο παραλίγο να πάθει ηλεκτροπληξία, έτρεξαν τελευταία στιγμή να γλιτώσουν από τους ηλεκτροφόρους σπινθήρες.

Παραμένει επικίνδυνος – Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 2 ανθρώπων

Οι ζημιές που προκάλεσε ο «Milton» είναι τεράστιες, το φως της ημέρας θα αποκαλύψει την έκταση τους. Έπεσε βροχή που αντιστοιχεί σε 5 μήνες.

Από τα ξημερώματα πάντως επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τουλάχιστον 2 ανθρώπων και θα υπάρξουν κι άλλα θύματα σύμφωνα με τις αρχές. Κι αυτό, ενώ ο τυφώνας έχασε την αρχική του ισχύ και αποδυναμώθηκε από κατηγορία 5 σε κατηγορία 1 τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Ρήμαξε» τα πάντα

Τουλάχιστον 27 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κοινότητες σε ολόκληρη την πολιτεία, πριν ο τυφώνας «Μilton» χτυπήσει στεριά. Ήταν εξίσου καταστροφικοί

Οι θυελλώδεις άνεμοι διέλυσαν τον θόλο του γηπέδου Tropicana Fields, στο Σεντ Πετερσμπούργκ, έδρα της ομάδας μπέιζμπολ Ταμπα Μπέι Ρέις.

Τουλάχιστον 125 σπίτια έχουν ισοπεδωθεί. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα. Και μέσα στην απόλυτη καταστροφή, η απόλυτη ανοησία. Μοντέλο του Only Fans έκανε δήθεν ρεπορτάζ με το μπικίνι της.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέβασαν βίντεο με αλιγάτορες δήθεν να κολυμπούν στα νερά της πλημμύρας, πανικοβάλλοντας ακόμη περισσότερο τον κόσμο.

«Βοήθα Άη Νικόλα»

«Άγιε Νικόλα παρακαλώ σε στα πέλαγα όλα λουλούδια στρώσε», λέει το αγαπημένο τραγούδι σε μουσική Μάνου Χατζιδάκη και στον αρχι-καπετάνιο των θαλασσών, τον Άγιο Νικόλαο στράφηκαν οι Έλληνες της Φλόριντα για να βάλει το χέρι του.

O Πατήρ Θεοφάνειος και ο Πατήρ Αθανάσιος, με την εικόνα του Άη Νικόλα στα χέρια, πήγαν του Σανσετ Μπίτς, προσευχήθηκαν και ευλόγησαν την θάλασσα, αφού φυσικά είχαν πάρει την απαραίτητη άδεια από την αστυνομία του Τάρμπον Σπρίνγκς.

«Θα ψάχνουμε για νεκρούς»

Μέχρι το πρωί, ώρα Ελλάδας, οι άνεμοι είχαν πέσει στα 136χλμ/ώρα.

Παρόλα αυτά, η Μέλανι Μπέβαν, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Μπράντεντον έκανε την πιο ζοφερή δήλωση. Αυτό που θα βρούμε πιθανότατα το πρωί είναι πτώματα, είπε στο BBC


Πηγή