Ήταν κύριος. Αλλά κυρίως, ήταν ο Γιώργος και λάτρευε το ποδόσφαιρο. Ήταν Ιούλιος του 2022, όταν προσπαθούσε να μιλήσει στα Ελληνικά.

Έναν μήνα νωρίτερα, ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε κάνει το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη σημαία στο στήθος.

Ο Μπάλντοκ δεν ήταν Έλληνας. Γεννήθηκε το 1993, στο Μπάγινγκχαμ της Αγγλίας και μεγάλωσε εκεί. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη χώρα του, και συγκεκριμένα στη Μίλτον Κέιν Ντονς.

Το 2017 πήρε μεταγραφή για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Την ομάδα που κατέγραψε 219 συμμετοχές και με την οποία συμμετείχε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, το Αγγλικό.

Κορυφαία του στιγμή, το εκπληκτικό τέρμα κόντρα στη Σουόνσι, το γκολ της χρονιάς, το 2022 για την ομάδα του.

Ελληνίδα, ήταν η γιαγιά του. Και κάπως έτσι, έχοντας ρίζες από τη χώρα μας, το 2022 συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ, τότε προπονητή της Εθνικής Ελλάδας.

Ντεμπούτο τον Ιούνιο του 2022 και τελευταίο του ματς με το εθνόσημο, τον περασμένο Μάρτιο, στην Τιφλίδα, κόντρα στη Γεωργία.

Ήταν κλασικός παίκτης Αγγλίας, γρήγορος, ταχυδυναμικός, δουλευταράς και πειθαρχημένος. Αλλά πάνω απ’ όλα ήταν ένα καλό, ένα αγαθό, ένα χαμογελαστό παιδί.

«Είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι ο αγαπημένος μας φίλος και συμπαίκτης, ο Τζορτζ, δεν είναι πια μαζί μας. Ο πόνος μας είναι απερίγραπτος.  Απόψε θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τη δύναμη της ψυχής του, η οποία είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, φίλε», ανέφεραν σε ανακοίνωση οι συμπαίκτες του.

Συλλυπητήρια από όλες τις ομάδες για τον θάνατό του

Ο αναπάντεχος χαμός του Τζορτζ Μπάλντοκ, μούδιασε τον χώρο του Ελληνικού αθλητισμού.

Στην τελευταία του ομάδα, τον Παναθηναϊκό, στον οποίο άνηκε από τον Μάιο, επικρατεί ανείπωτη θλίψη.

«Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock».

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού συμμετέχει στο πένθος για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του», έγραψε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Μπάλντοκ έστειλε στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Αν και η καριέρα του διακόπηκε αναπάντεχα, ο Τζορτζ πρόλαβε να αφήσει το αποτύπωμά του στις ομάδες που αγωνίστηκε, με τη σκληρή δουλειά του, την ευγένεια και το θετικό του πνεύμα. Σε τέτοιες στιγμές, τα λόγια συχνά δεν φτάνουν, ωστόσο να ξέρετε ότι οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά του και στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα. Συμμεριζόμαστε τη θλίψη σας και είμαστε μαζί σας καθώς τιμάτε και θυμάστε τη ζωή και την κληρονομιά του George Baldock».

Την ίδια ώρα, ο θάνατος του Μπάλντοκ έχει αποτελέσει βασικό θέμα στα περισσότερα ξένα μέσα.

«Άσχημα νέα σήμερα το πρωί, ο πρώην αμυντικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και διεθνής με την εθνική Ελλάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ, πέθανε στα 31 του χρόνια», μεταδίδει το Sky Sports.

Πένθος και στο Σέφιλντ. Την πόλη που ο Τζορτζ έζησε για επτά χρόνια. Λουλούδια και γράμματα κάτω από τη φανέλα του.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ άφησε πίσω του ένα μωρό, που την ημέρα των γενεθλίων του έχασε τον πατέρα του. Θα το προσέχει από ψηλά, πλέον. Κι εμείς θα τον θυμόμαστε για πάντα.


Πηγή