Κλιμάκωση

Πυκνός καπνός υψώνεται πάνω από γειτονιά της Βηρυτού. Δύο αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός στην πρωτεύουσα του Λιβάνου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άνθρωποι και άλλοι 117 να τραυματιστούν.

Στόχος ήταν ο γαμπρός του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο αποκαλούμενος υπουργός Άμυνας της οργάνωσης, Βαφίκ Σαφάα. Πηγές από τις Αρχές ασφαλείας της Χεζμπολάχ τονίζουν ότι ο Σαφάα είναι σώος.

Η περιοχή αυτή δεν είχε πληγεί ποτέ προηγουμένως από το Ισραήλ και απέχει πολύ από τα νότια προάστια, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, που έχουν βομβαρδιστεί επανειλημμένως.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ισραηλινή χερσαία επιχείρηση. Σε βίντεο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποστηρίζει ότι βρέθηκε οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ μέσα σε σπίτι.

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι «ανησυχούν πολύ» από τις πληροφορίες ότι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας πάντως, που διήρκησε 4 ώρες, δεν ενέκρινε την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε το Ιράν και έτσι η επίσκεψη Γκάλαντ αναβάλλεται περαιτέρω.


Πηγή