Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα είναι πολλά, ειδικά όσον αφορά την πρόσβασή τους σε σχολεία.

Συγκεκριμένα, σε σχολείο του Ιλίου πραγματοποιείται διαμαρτυρία γονέων καθώς το Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, δεν έχουν υποδομές και εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να μην μπορούν να κάνουν μάθημα.

Στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» μίλησε η Αλίκη Σκυλόγιαννη, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

«Τα παιδιά που φοιτούν εδώ είναι παιδιά με αναπηρίες και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτό σημαίνει πώς να λάβουν τη σωστή εκπαίδευση και έχουν επαγγελματικές ευκαιρίες, μπορούν να ζήσουν μία ανεξάρτητη ζωή. Το σχολείο αντιμετωπίζει μεγάλο κτιριακό πρόβλημα και φιλοξενείται σε δομή του υπουργείου Υγείας, σε ένα χώρο που δεν ήταν για σχολείο. Στο σχολείο μας, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο οι δύο τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου, ‘όχι γιατί δεν υπάρχουν παιδιά αλλά γιατί το σχολείο δεν μπορεί να δεχτεί αυτά τα παιδιά, με αποτέλεσμα παιδιά που μένουν δίπλα να χρειαστεί να πάνε σε άλλο σχολείο πιο μακριά. Το σχολείο δεν έχει αίθουσες να φιλοξενήσει τα παιδιά. Ζητάμε ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά μας και ένα σχολείο όπως όλα της χώρας. Επίσης, στο σχολείο μας είναι υποστελεχωμένο. Δεν υπάρχει προαύλιο, ούτε γήπεδα. Θέλουμε η Πολιτεία να βλέπει όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο».


Πηγή