Συγκεκριμένα, με 138 ψήφους η Κεντρική Επιτροπή έθεσε εκτός της κούρσας την υποψηφιότητα Κασσελάκη, με τον ίδιο να τονίζει με νόημα πως «η φωνή μας είναι το Συνέδριο», το οποίο θα διεξαχθεί στις 7-8 Νοεμβρίου.

«Σε ένα δημοκρατικό κόμμα, όταν ένα όργανο απαγορεύει στον μέχρι πρότινος πρόεδρο να κατέβει υποψήφιος και να κρίνουν οι πολίτες ποιον θέλουν να είναι ο επόμενος πρόεδρος, περιττεύει κάθε σχόλιο», είπε στο MEGA ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Έμεινα άφωνος από τη χθεσινή απόφαση. Ακούγαμε ότι μεθοδευτόταν μία τέτοια απόφαση, δεν περίμενα ότι θα ληφθεί. Πιστεύω ότι η κάλπη δίνει τις λύσεις».

«Το γεγονός ότι δεν γίνεται αντιπολίτευση και από την αξιωματική αντιπολίτευση και από το ΠΑΣΟΚ που έχουν αναλωθεί από τα εσωτερικά τους, με προβληματίζει και με θλίβει. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό και για τη Δημοκρατία μας», είπε Ιωάννα Γκελεστάθη, στέλεχος ΝΔ.

Το «μπλόκο» της Κεντρικής Επιτροπής στον Στέφανο Κασσελάκη σχολίασε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως αποτελεί πλήγμα της δημόσιας εικόνας για τα πολιτικά κόμματα και τη λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια.

Για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Παύλος Χρηστίδης αναφέρθηκε και στην εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής (13/10), καθώς διεξάγεται ο β’ γύρος των εκλογών που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

«Ήταν μία διαδικασία παράδειγμα για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν τα κόμματα στο εσωτερικό τους. Να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα όλοι μαζί σε μία κατεύθυνση που ενισχύει τον ρόλο των πολιτικών κομμάτων στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι».

«Αύριο πρέπει να είμαστε ακόμα πιο ενωμένοι, από πιο ισχυροί, έτοιμοι να αφουγκραστούμε τα προβλήματα, να αφήσουμε παρελθοντικά ζητήματα και να κοιτάξουμε το μέλλον».


Πηγή