Ο πρώην υπουργός μίλησε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την επόμενη ημέρα.

«Η εικόνα του καινούργιου ΠΑΣΟΚ διαμορφώθηκε την βραδιά που έγινε το debate. Είδαμε για πρώτη φορά 6 στελέχη να ανταλλάσσουν απόψεις μέσα σε πολιτικό πολιτισμό, το καθένα με διαφορετική εικόνα, αντίληψη, όλα ξεχωριστά και όχι παράλληλοι μονόλογοι, διάλογοι».

«Έχουμε μια καινούργια ομάδα που έχει και παλιά στελέχη, έμπειρα, η οποία μπορεί να ανοίξει την καινούργια σελίδα. Η επανεκκίνηση γίνεται από αύριο με όποιον πρόεδρο και αν εκλεγεί. Αυτό είναι για μένα το καινούργιο».

Όπως λέει ο ίδιος αναφερόμενος στους υποψηφίους:

«Ο Γερουλάνος ήταν μια εξαιρετική παρουσία, ευγενέστατη, με ριζοσπαστικό δικό του πρόγραμμα, η Άννα ξαναγύρισε με μια φρέσκια αύρα. Πιστεύω ότι θα μείνουν την επόμενη ημέρα, είναι καταδικασμένοι να μείνουν. Οποιοσδήποτε φύγει λερώνει την προσωπικότητά του, έχουν πει όλοι ότι θα μείνουν, πιστεύω ότι θα μείνουν και θα συνεργαστούν».

Για την επόμενη ημέρα

«Την επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να συνεργαστεί με κάτι. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάτι άλλο πέρα από την Αριστερά. Αυτός ο χώρος πρέπει να ζητήσει μια σοβαρή συγγνώμη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για όσα τραβήξαμε την περίοδο της διακυβέρνησης με τις λοιδορίες, τις κατηγορίες, τις παραπομπές πολιτικών προσώπων και την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας».

«Πρέπει να δώσουν συγχωροχάρτι. Ο Τσίπρας ήδη το έχει κάνει το πρώτο βήμα, ξέρω ότι έχει γίνει τηλεφώνημα Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ουσιαστικά του ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis», συμπληρώνει.

Για τον Ανδρέα Παπανδρέου

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος που έπλαθε τα γεγονότα, δεν τα περίμενε, τα έφτιαχνε. Όχι απλώς ήξερε να κερδίζει τη Δεξιά, ήταν ένας ηγέτης με τεράστια ακτινοβολία και στο εξωτερικό, είχε ρηξικέλευθες μέσα του αντιλήψεις και ό,τι έλεγε το έπραττε. Ό,τι δείτε σαν μεγάλο έργο στη χώρα είναι του Ανδρέα. Πρόκειται για παγκόσμια φυσιογνωμία».

«Ήταν αγωνιστής μεγάλος, το τέλος του το καθιέρωσε ο ίδιος. Ένα βράδυ στην Εκάλη μας είπε ‘ξέρετε πώς πεθαίνει το στρείδι; Το στρείδι κλείνεται στον εαυτό του’. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αναχώρησε όταν κατάλαβε πια ότι δεν μπορεί να είναι ο αγωνιστής, δεν ήθελε ποτέ να γίνει Προέδρος Δημοκρατίας», αναφέρει.

«Θα μπορέσουμε και χωρίς τον Ανδρέα», καταλήγει.


Πηγή