Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφοντας σημαντική νίκη, με μεγάλη διαφορά, σχεδόν 20%, από τον συνυποψηφίο του Χάρη Δούκα.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέγραψε 59,9% και ο Χάρης Δούκας 40,1%.

Ο Χάρης Δούκας δεν κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα ούτε στον Δήμο Αθηναίων, στον οποίο πριν από έναν χρόνο εκλέχθηκε δήμαρχος, με τον Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει 59,02%, έναντι και τον δήμαρχο 40,98%.

Η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

«Με τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πολιτική περιοχή. Ο Σημίτης δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Όταν ρώτησα τον Ανδρέα για τον Σημίτη, τι γνώμη έχει, ο Ανδρέας που ήταν και ατακαδόρος, μου είπε: «κακός άνθρωπος, κακός καθηγητής και δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Έχει καμία σχέση το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα; Ο Σημίτης ήταν πάντα ο άνθρωπος του συστήματος και ο αρχιερέας της διαπλοκής. Έστειλε 15 υπουργούς στην ΝΔ στον Μητσοτάκη και άλλους τόσους στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά.

«Η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν η 16η υπουργός του Σημίτη στον Μητσοτάκη άνευ χαρτοφυλακίου. Ο κ. Γερουλάνος δεξιά πολιτική, πολύ κάλος φίλος του Γιώργου Παπανδρέου και των παιδιών. Τώρα τα σπάσανε, μόνο ο Νίκος τον στήριξε. Όταν ερχόταν κάποια γραπτά από τον Γιώργο Παπανδρέου και του τα πήγαινα του Ανδρέα, κοίταζε το όνομα Γερουλάνος έπαιζε από τότε. «Κολλητιλίκι». Τα κοίταγε ο Ανδρέας, τα τσαλάκωνε και τα πέταγε στα σκουπίδια. Αυτή ήταν η άποψή του. εάν δε σας ενδιαφέρει η άποψη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, λυπάμαι πάρα πολύ. και τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ακολουθούν αμερικανική πολιτική. Ο κόσμος ήθελε την συνέχεια του ΠΑΣΟΚ αλά δε ήξερε πού πατάει», συνέχισε η κ. Λιάνη – Παπανδρέου.


Πηγή