Η αποστολή της Νιγηρίας άλλαξε πορεία στον αέρα λίγο πριν προσγειωθεί στη Βεγγάζη και προσγειώθηκε σε άλλο αεροδρόμιο της χώρας, δυόμιση ώρες μακριά. Οι Νιγηριανοί παρέμειναν χωρίς νερό και φαγητό όπως τονίζουν για περισσότερες από 16 ώρες στο αεροδρόμιο που προσγειώθηκαν. Παράλληλα, ανέφεραν ότι εκεί υπήρχε μόλις ένα διαθέσιμο μίνι-βαν το οποίο δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετήσει όλα τα μέλη της αποστολής.

Οι Νιγηριανοί μιλούν για μποϊκοτάζ από την πλευρά της Λιβύης, λόγω και της επικείμενης μεταξύ τους αναμέτρησης για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής (15/10, 22:00).

Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ, Γουίλιαν Τροστ-Εκόνγκ, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι οι υπάλληλοι του αεροδρομίου στο οποίο προσγειώθηκε η αποστολή της Νιγηρίας κλείδωσαν τις πύλες και τους άφησαν χωρίς τηλεφωνική σύνδεση, νερό και φαγητό για πολλές ώρες: «Ήμασταν για πάνω από 12 ώρες σ’ ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στη Λιβύη, αφού άλλαξαν την πορεία στο αεροπλάνο μας την ώρα της καθόδου. Η κυβέρνηση της Λιβύης διέκοψε την εγκεκριμένη προσγείωσή μας στη Βεγγάζη χωρίς λόγο. Κλείδωσαν τις πύλες του αεροδρομίου και μας άφησαν χωρίς τηλεφωνική σύνδεση, φαγητό ή ποτό. Όλα για να παίξουν παιχνίδια μυαλού».

Το περίεργο της όλης ιστορίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι η αποστολή της Λιβύης είχε καταγγείλει από πλευράς της ανεξήγητη παραμονή στο αεροδρόμιο του Λάγος, λίγες ημέρες νωρίτερα.//Π.




Πηγη