«Πάγωσα, δε μπορούσα να κάνω τίποτα, το βίωσα χειρότερα κι από βιασμό. Δε φαντάζεσαι ποτέ ότι ένας γιατρός θα σε εκμεταλλευτεί έτσι».

Η 40χρονη αναφέρει ότι ο πνευμονολόγος στον οποίο κατέφυγε για θεραπεία, την παρενόχλησε σεξουαλικά μέσα στο ιατρείο του.

Η περιγραφή της, αποκλειστικά στο Live News είναι ανατριχιαστική. Σύμφωνα με την 40χρονη γυναίκα, ο γιατρός της είπε ότι πρέπει να λάβει ενδοφλέβια κορτιζόνη, γιατί η κατάσταση της υγείας της το απαιτούσε.

«Μου είπε να πάρω με ένεση κορτιζόνη, εγώ του είπα ότι δε θέλω, κι εκείνος μου είπε μη φοβάσαι, πού να παίρνεις χάπια τώρα, μια ένεση θα είναι και τελείωσε».

Η γυναίκα με δυσκολία συνεχίζει την περιγραφή της στην κάμερα του Live News και στον Άγγελο Λαμπίδη.

Τα όσα φέρεται ύστερα, να έκανε ο γιατρός, είναι σοκαριστικά.

«Μου ζήτησε να κατεβάσω το κολάν μου, το κατέβασα λίγο κι ύστερα εκείνος το κατέβασε τελείως. Μετά μου έκανε την ένεση και άρχισε να μου κάνει μαλάξεις μέχρι που σηκώθηκα και του είπα ‘σταμάτα’».

Η 40χρονη μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι το συμβάν έγινε τον Ιούνιο του 2022 και είχε επισκεφθεί ξανά το ιατρείο του κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της στο παρελθόν.

Kαι δεύτερη καταγγελία σε βάρος του ιατρού

Σύμφωνα, πάντως, με την καταγγελία της 40χρονης, υπάρχει και δεύτερη γυναίκα που περιγράφει ότι και εκείνη πέρασε τα ίδια στο ιατρείο του συγκεκριμένου πνευμονολόγου.

Η δικηγόρος της 41χρονης γυναίκας, Ανθούλα Ανάσογλου, δηλώνει στο Live News:

«Εδώ μιλάμε για έναν γιατρό, που ο Ιατρικός Σύλλογος δεν έκανε καμία έρευνα, ίσα – ίσα στάθηκε στο πλευρό του. Βρίσκεται η πρώτη κοπέλα αντιμέτωπη με ένα φόβο και της λέει ”είναι ο λόγος μου, προς τον λόγο σου, ποιος θα πιστέψει εσένα;”. Έρχεται όμως η δεύτερη, η εντολέας μου και λέει ”όχι εγώ θα υψώσω το ανάστημά μου”. Και οι δύο λένε ”εμείς δεν διεκδικούμε απολύτως τίποτα” και το δικαστήριο έμεινε εμβρόντητο που δεν διεκδικούν ούτε χρηματική αποζημίωση. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι τα υπόλοιπα κορίτσια που θα πάνε σε έναν τέτοιο άνθρωπο να μην ξανασυμβεί, να νιώθουν ασφάλεια».

Αρνείται τα πάντα

Από την πλευρά του, ο γνωστός πνευμονολόγος αρνείται την κατηγορία σε βάρος του και ισχυρίζεται ότι είναι όλα ψεύδη και συκοφαντίες.

«Ουδέποτε έχω φερθεί με τέτοιο αντιεπαγγελματικό και αντιδεοντολογικό ιατρικό τρόπο. Αντίθετα εξ αρχής ήταν καχύποπτη και έδινε την εικόνα μιας ”εύθικτης” ασθενούς που αναζητούσε αφορμή να στοιχειοθετήσει κατηγορίες σε βάρος μου, φθάνοντας μάλιστα, στο σημείο να θεωρήσει ως ύποπτη τη συμπεριφορά και του ηλικιωμένου πατέρα μου, που καθόταν στον προθάλαμο του ιατρείου μου».

Σήμερα, οι δυο πλευρές βρέθηκαν στα δικαστήρια με την δίκη να αναβάλλεται για τον Μάϊο του 2025.


Πηγή