entatiki nosokomeio

Το δεύτερο 24ωρο νοσηλείας της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών διανύει η 13χρονη, που χτυπήθηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (12.10.2024) στο χωριό Καινούριο Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της 13χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο και παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ Παίδων.

«Το παιδί μου είναι πολυτραυματίας. Έχει κάταγμα στο ισχύο, είναι χτυπημένη στη σπονδυλική στήλη, στον αυχένα και έχει θλάσεις στο συκώτι. Έχει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, έχει κάνει και ράμματα. Ευτυχώς όμως δε θέλει χειρουργείο για κάτι από αυτά, η πρώτη εικόνα των γιατρών δείχνει να είναι όλα παροδικά και να μην έχει αφήσει κάτι μόνιμο στο παιδί», λέει η μητέρα της 13χρονης στο newsit.gr.

Το άτυχο κορίτσι παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο καθώς διέσχιζε κάθετα τον δρόμο που διασχίζει το χωριό της. Το αυτοκίνητο την παρέσυρε με αποτέλεσμα η 13χρονη να τραυματιστεί σοβαρά, χτυπώντας στο κεφάλι. Αν και μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, η κατάστασή της ήταν τέτοια που κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Η κόρη μου έχει έναν φύλακα άγγελο πάνω από το κεφάλι της»

«Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου στον κ. Ηλιάδη. Η κόρη μου έχει έναν φύλακα άγγελο πάνω από το κεφάλι της, εκείνον και την ομάδα του», λέει συγκινημένη στο newsit.gr η μητέρα του κοριτσιού, η οποία ζει ώρες αγωνίας στο πλευρό της κόρης της.

Ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της μικρής και της οικογένειάς της.

«Είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος πάνω από όλα και μετά γιατρός. Είμαι νοσηλεύτρια και δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοια αντιμετώπιση από γιατρό, να στέκεται τόσο πάνω στους ασθενείς του και στους συγγενείς τους», αναφέρει η μητέρα της 13χρονης.

Οι γιατροί περιμένουν την αντίδραση του οργανισμού της ασθενούς στην αγωγή που της χορηγούν, ενώ η 13χρονη παρακολουθείται από μία ομάδα γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων, εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων που φέρει. Σύμφωνα με πληροφορίες,
εξετάζεται το ενδεχόμενο να την βγάλουν από την καταστολή στα μέσα της εβδομάδας, εφόσον δεν παρουσιαστεί επιπλοκή.

«Θα την ξυπνήσουν σιγά – σιγά. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, θέλει δύναμη και από εμάς και από το παιδί για να τα αντιμετωπίσουμε», αναφέρει η μητέρα της.

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


agrinio24.gr