Χτυπάει τη βάση της επίλεκτης ταξιαρχίας Γκολάνι, στην πόλη Μπινιαμίνα, την ώρα που δεκάδες στρατιώτες βρίσκονται στην τραπεζαρία. Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από το χώρο, με κατεστραμμένες στρατιωτικές εξαρτήσεις και αίμα στο δάπεδο της τραπεζαρίας.

Τέσσερις στρατιώτες, όλοι ηλικίας 19 ετών, χάνουν τη ζωή τους. Άλλοι 67 τραυματίζονται, επτά από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, η Χεζμπολάχ πρώτα εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες στη βάση, περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο και μετά επιτέθηκε με drones. Ο σειρήνες του πολέμου δεν ήχησαν ποτέ στο στρατόπεδο, το σύστημα αεράμυνας Iron Dome δεν αναχαίτισε το drone, φανερώνοντας κενό ασφαλείας.

«Θα διερευνήσουμε το περιστατικό και πώς ένα drone διείσδυσε χωρίς να υπάρξει συναγερμός και χτύπησε τη βάση. Χρειάζεται να βελτιώσουμε την άμυνά μας», είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Τον θάνατο διοικητή της Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το Τελ Αβίβ

Την ίδια ώρα, φήμες κυκλοφόρησαν σε ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο επικεφαλής των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Χέρζι Χαλέβι σκοτώθηκε κατά την επίθεση.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον ίδιο να επιθεωρεί το στρατόπεδο που χτυπήθηκε, μαζί με τον υπουργό Γιοάβ Γκάλαντ, θέλοντας να διαψεύσει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο, στοχεύοντας την φιλοϊρανική οργάνωση.

Το MEGA στον Λίβανο & το Ισραήλ

Ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης με τον εικονολήπτη Θοδωρή Ρωμανέα καταγράφουν αλλεπάλληλες εκρήξεις στην περιοχή Αράμπ ελ Αράμσι, στο μεθοριακό τείχος.

«Μία ομάδα τεσσάρων στρατιωτών του ισραηλινού στρατού, βλέπετε αυτήν την ώρα να κινείται κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ με τον Λίβανο. Ακριβώς μέσα βρίσκεται ένα χωριό του νοτίου Λιβάνου, το οποίο, όπως βλέπετε, στην κυριολεξία έχει ισοπεδωθεί από τις επιχειρήσεις των Ισραηλινών», περιγράφει ο απεσταλμένος του MEGA.

Η κάμερα του MEGA καταγράφει μονάδες του πεζικού να σαρώνουν την περιοχή στα εδάφη του Λιβάνου, επιχειρώντας να εντοπίσουν κρησφύγετα και οπλισμό της Χεζμπολάχ.

Οκτώ χιλιόμετρα από τα σύνορα, στην πόλη Ναμπατίγια του Λιβάνου, ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά ολόκληρες συνοικίες.

Ο απεσταλμένος του MEGA, Ζήσης Μούσιος με τον εικονολήπτη Άγγελο Μισιρλή βρίσκονται στο επίκεντρο της καταστροφής.

«Βρισκόμαστε στη Ναμπατίγια, ένα από τα σημεία τα οποία βομβαρδίζονται συνεχώς από τις ισραηλινές δυνάμεις. Από πάνω μας πετούν τα F-15, F-16, ενώ βολές πυροβολικού ακούγονται συνεχώς. Η πόλη χτυπιέται νύχτα και μέρα. Εδώ είναι προπύργιο της Χεζμπολάχ, καθώς πολλοί από τους ηγέτες της οργάνωσης έχουν καταγωγή από εδώ και θεωρείται πως εδώ βρίσκεται ο σκληρός πυρήνας της οργάνωσης», μεταδίδει.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε στην Ναμπατίγια διοικητή της Χεζμπολάχ, υπεύθυνο για επιθέσεις με αντιαρματικές ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

«Εδώ στη Ναμπατίγια, ο κόσμος που έχει απομείνει δεν έχει μάλλον πού αλλού να πάει, διότι δεν υπάρχει ασφαλές σημείο εδώ και η εντολή που έχουμε πάρει από τους άνδρες της Χεζμπολάχ είναι να κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να φύγουμε άμεσα από την περιοχή, καθώς οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει λεπτό».

4 νεκροί σε βομβαρδισμό καταυλισμού αμάχων

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά και τη Λωρίδα της Γάζας.

Πύραυλος χτυπά καταυλισμό αμάχων, στο χώρο γύρω από το νοσοκομείο Άλ Άκσα, στην Ντεΐρ αλ Μπάλαχ. Δεκάδες σκηνές φλέγονται. Ουρλιαχτά ακούγονται μέσα στις φλόγες!

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν. Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού μπήκε και η Νουσεϊράτ, με απολογισμό 22 νεκρούς και 80 τραυματίες.


Πηγή