Για το Μαρούσι πρώτοι σκόρερ ήταν οι Χάρης Γιαννόπουλος και Κάμερον Ρέινολντς με 20 πόντους, ενώ πολύτιμος ήταν ο Έλβαρ Φρίντρικσον με 16 πόντους και 9 τελικές πάσες.

Η ομάδα των βορείων προαστίων μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Ρέινολντς, οικοδόμησε μία διαφορά της τάξεως των οχτώ πόντων (4-12). Οι γηπεδούχοι δια χειρός Γκράβετ, μείωσαν το σκορ, ενώ με αιχμή του δόρατος τον αθλητικό Ντουβάλ, έκαναν την ανατροπή (18-170, δείχνοντας πως θα πουλήσουν ακριβά τομάρι τους. Το Μαρούσι επιθετικά ήταν εξαιρετικό, όμως στα μετόπισθεν, δεχόταν εύκολα καλάθια από το συγκρότημα του Κουρτινάιτις. Το 27-25 του πρώτου δεκαλέπτου ήταν εντυπωσιακό, όμως ο Βετούλας δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και στη δεύτερη περίοδο, με την ελληνική ομάδα να προσπαθεί να κατεβάσει το τέμπο της αναμέτρησης. Η Σαμπάχ, έψαχνε συνέχεια τον αιφνιδιασμό κι όταν ήταν καλές οι επιστροφές του Αμαρουσίου, εκτελούσε τρίποντα σε πρώτο χρόνο, όμως αυτό το πλάνο, δεν της βγήκε σε καλό. Ο Βετούλας προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, αυτό χάλασε μερικώς τη χημεία της ομάδας του και το 40-41 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Δεν αστειεύεται το Μαρούσι στην Ευρώπη
FIBA.com

To τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν για πρωταγωνιστή τον Ραντούλιτσα, ενώ ανέβασε την απόδοσή του και ο Φρίντρικσον, είτε σκοράροντας, είτε μοιράζοντας τελικές πάσες. Ο Βετούλας δεν έκανε πολλές αλλαγές σε εκείνο το διάστημα και του βγήκε σε καλό η συγκεκριμένη επιλογή, αφού πήρε ένα προβάδισμα της τάξεως των εννέα πόντων (, ύστερα από τα 30 λεπτά παιχνιδιού.

To Μαρούσι ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, παρά τη στιγμιαία χαλαρότητα στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Η Σαμπάχ μείωσε σε 58-63, όμως η εμπειρία του Γιαννόπουλου, η κλάση του Σανόγκο και η ψυχραιμία του Φρίντρικσον, έκαναν την ελληνική ομάδα, ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Η αναμέτρηση είχε κριθεί πριν τη λήξη του, το Μαρούσι μάλιστα μεγάλωσε την υπέρ του διαφορά και το τελικό 70-82 ήταν πέρα για δίκαιο για την ομάδα του Νίκου Βετούλα.//ΔΜ

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 40-41, 53-62, 70-82


Πηγη