9768567657865

Στα Κρυονέρια, ένα γραφικό χωριό της ορεινής Ναυπακτίας, η πλατεία ζωντανεύει από την παρουσία του παραδοσιακού καφενείου της κυρά Κούλας. Η ίδια, μια γλυκιά γυναίκα συνταξιούχος πιά, με 62 χρόνια ζωής και δουλειάς σε αυτό το καφενείο, μας υποδέχεται με χαμόγελο και μας προσφέρει το “βρεγμένο”, ένα ποτό που κερνούσαν τους περαστικούς παλιά.

Το καφενείο, κληρονομιά από τα πεθερικά της, λειτουργούσε από το 1927 και έχει φιλοξενήσει αμέτρητους επισκέπτες. Η κυρά Κούλα, με αγάπη και μεράκι, μαγειρεύει καθημερινά σπιτικά φαγητά με υλικά από τον κήπο της. Η μακαρονόπιτα, φτιαγμένη με την παλιά παραδοσιακή συνταγή, είναι το αγαπημένο της.

Μέσα στο καφενείο, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Παλιές φωτογραφίες στους τοίχους ζωντανεύουν εικόνες από τη ζωή στο χωριό, ενώ αντικείμενα καθημερινής χρήσης από το παρελθόν, όπως το ασκί, το ράδιο, οι χάλκινες κατσαρόλες, η λάμπα υγραερίου, το χτένι για τον αργαλειό και ο ζυγός για τα ζώα, μας μεταφέρουν σε μια εποχή γεμάτη δυσκολίες και αγώνα για επιβίωση.

Η επίσκεψή μας στο παραδοσιακό καφενείο της κυρά Κούλας ήταν ένα ταξίδι στο χρόνο, μια ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την αυθεντικότητα και την απλότητα της ζωής στην ορεινή Ναυπακτία. Μας υπενθύμισε τις ρίζες μας και μας έδωσε μια γεύση από μια εποχή που έχει πια χαθεί, αλλά που αξίζει να θυμόμαστε και να τιμούμε.

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


agrinio24.gr