Η σχετική ενημέρωση της Ε.Ο.ΠΕ:

«Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάση Τσιώτου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15/10 επίσκεψη του αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ κ. Παναγιώτη Αντωνόπουλου και του Προέδρου της ΕΣΠΕΠ κ. Θεόδωρου Κανελλόπουλου στην όμορφη περιοχή που επλήγει πρόσφατα από τις πυρκαγιές.

Θέμα της συζήτησης η ανάπτυξη της περιοχής μέσω της δημιουργίας ενός πρότυπου κέντρου φιλοξενίας αθλημάτων της άμμου, σε παραθαλάσσια έκταση που ανήκει στον Δήμο. Είναι γνωστή άλλωστε η λαμπρή ιστορία που έχει το όμορφο θέρετρο στις διεθνείς διοργανώσεις του Beach Volley γιαυτό και η ΕΟΠΕ εκδήλωσε αμέσως την συμπαράσταση της στην πρωτοβουλία του Δημάρχου.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε οι εμπλεκόμενες Ομοσπονδίες να συνδράμουν με την τεχνογνωσία τους στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου φάκελου προκειμένου να εξασφαλιστεί από τον Δήμο η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εκτός της δημιουργίας ενός μόνιμου και πρότυπου αθλητικού κέντρου, και την διεκδίκηση και φιλοξενία μεγάλων Διεθνών και Εθνικών διοργανώσεων, καθώς και την προσέλκυση αποστολών από το εξωτερικό που ασχολούνται με τα αθλήματα άμμου τόσο σε επαγγελματικό όσο και ερασιτεχνικό επίπεδο».//Π.


Πηγη