Ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού στο ελληνικό βόλεϊ. Η Εύα Χαντάβα γύρισε για τρίτη φορά στην Ελλάδα, μετά από μία διετία στο σπουδαίο ιαπωνικό πρωτάθλημα. Η 33χρονη ακραία υπέγραψε στην ΑΕΚ στις αρχές του καλοκαιριού και… άλλαξε τις ισορροπίες στη λίγκα. Ο στόχος της είναι να χαρίσει στο σύλλογο της Νέας Φιλαδέλφειας την κορυφή, την οποία έχει δει μόλις μία φορά στην ιστορία της, πριν από 12 χρόνια.

Η φετινή Volley League γυναικών όμως δεν έχει… εύκολα μονοπάτια. Μεταγραφές όπως της Χαντάβα έχουν ανεβάσει το επίπεδο. Παράλληλα, η δράση επιστρέφει στην ΕΡΤ, κάτι που θα στρέψει ακόμα περισσότερα βλέμματα στη διοργάνωση.

«Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Αυτό το γεγονός είναι πολύ καλό για το άθλημα, διότι έτσι θα έχει περισσότερο σασπένς, ανταγωνισμό, άρα και θέαμα. Αν σκεφτούμε και το ότι επιστρέφει στη Δημόσια Τηλεόραση, επομένως θα μπαίνει μέσα στα σπίτια όλων των Ελλήνων, θεωρώ πως θα κάνει πολλά παιδιά να θέλουν παίξουν βόλεϊ. Αυτός είναι και ο βασικός μας στόχος» είπε αρχικά η 33χρονη.

Χαντάβα στο ertsports: «Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ να πάρει τον τίτλο που ψάχνει τόσα χρόνια»
Η Εύα Χαντάβα, σε μία από τις πρώτες της φωτογραφίες με τη φανέλα της ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. (INTIME)

Πριν από λίγες ημέρες, σε μία άλλη συνέντευξη του ertsports.gr, η Στέλλα Χριστοδούλου ήταν ξεκάθαρη αναφορικά με τις προσδοκίες για τη φετινή Volley League. «Θεωρώ ότι θα γίνουν πολλά “σπασίματα” έδρας, αλλά και πόντων. Θα είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα» είχε πει, μεταξύ άλλων, η αρχηγός του Α.Ο. Θήρας και η Χαντάβα κλήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη δήλωση.

«Συμφωνώ (σ.σ. με αυτό που είπε η Χριστοδούλου). Πιστεύω πως κάθε ομάδα πρέπει να την βλέπουμε… στα σοβαρά. Ακόμα και οι πιο ας πούμε αδύναμες ομάδες μπορούν να κάνουν ζημιά, όπως είδαμε και πέρυσι. Απλώς φέτος πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει αυτό, άρα πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι τελικός» ξεκαθάρισε η πολύπειρη ακραία.

Ωστόσο, ακόμα κι αν το πρωτάθλημα αποδειχθεί το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών, σίγουρα η συμμετοχή της ΑΕΚ δεν θα είναι… φιλική. Αντιθέτως, στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν θέσει και φέτος υψηλούς στόχους. Άλλωστε, η Ένωση είναι η μοναδική ομάδα που έχει “σπάσει” το δίπολο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού την τελευταία 20ετία, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012.

Χαντάβα στο ertsports: «Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ να πάρει τον τίτλο που ψάχνει τόσα χρόνια»Χαντάβα στο ertsports: «Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ να πάρει τον τίτλο που ψάχνει τόσα χρόνια»
Η ομάδα της ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου αγώνα της για τη σεζόν 2024/2025. (EUROKINISSI)

«Όπως έχει πει και ο προπονητής μας, όταν είσαι σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, σίγουρα ο στόχος είναι ο τίτλος. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ΑΕΚ να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο που ψάχνει όλα αυτά τα χρόνια στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα δεν θεωρούμε πως είναι κάτι εύκολο. Είπαμε, όλες οι ομάδες είναι καλές και ανταγωνιστικές, οπότε ο καλύτερος θα φανεί στο τέλος» τόνισε η Χαντάβα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι αμέτρητες εμπειρίες που έχει συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια, μπορούν να τη βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Εξάλλου, στο παρελθόν έχει φύγει τρεις φορές από την Ελλάδα, αγωνιζόμενη σε οκτώ διαφορετικές χώρες. Το συγκεκριμένο γεγονός της έχει χαρίσει εικόνες που δύσκολα βλέπει ένας άνθρωπος, κάτι που θέλει να αναφέρει με ξεκάθαρο τρόπο. Παράλληλα όμως, δεν δίστασε να αποκαλύψει τις τωρινές της σκέψεις για το τελευταίο κομμάτι της καριέρας της.

«Εντάξει δεν έχω και πολλά χρόνια ακόμα για να πω ότι θα φύγω ξανά από την Ελλάδα (σ.σ. γέλια). Θεωρώ ότι ήρθα για να μείνω αυτήν τη φορά, αυτή ήταν η τελευταία φορά που είχα φύγει στο εξωτερικό. Εύχομαι να μπορούσα να είμαι 24 τώρα, γιατί γενικά όλες οι εμπειρίες που έχω πάρει όλα αυτά τα χρόνια από το να πηγαίνω στο εξωτερικό, είναι ένα πολύ μεγάλο σχολείο. Όχι μόνο στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και σαν άνθρωπος συνολικά. Είδα πράγματα που δεν υπήρχε περίπτωση να δω χωρίς να παίζω βόλεϊ. Θεωρώ πραγματικά ότι οι αθλητές είμαστε ευλογημένοι».

Χαντάβα στο ertsports: «Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ να πάρει τον τίτλο που ψάχνει τόσα χρόνια»Χαντάβα στο ertsports: «Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ να πάρει τον τίτλο που ψάχνει τόσα χρόνια»
Η Χαντάβα με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, από την οποία αποσύρθηκε το 2022. (EUROKINISSI)

Πηγη