Οι συγγενείς της γυναίκας που είχε δολοφονήσει το 2005 στο Χαϊδάρι, διαπιστώνουν κοινά σημεία στις δύο επιθέσεις. Ο 57χρονος σήμερα δράστης φαίνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις λειτούργησε με το ίδιο μοτίβο.

Στοχοποίησε το θύμα του, πήγε στην περιοχή για να σκάσει λάστιχα αυτοκινήτων και αμέσως μετά επιτέθηκε με το μαχαίρι που κρατούσε. Ο ιδιοκτήτης του γκαράζ στο Παγκράτι σώθηκε, όμως η αδερφή της πρώην πεθεράς του, δεν τα κατάφερε.

«Το Σαββατοκύριακο πριν σκοτώσει τη γυναίκα, είχε έρθει στη γειτονιά και είχε σκάσει με μαχαίρι τα λάστιχα του αυτοκινήτου της οικογένειας. Την επόμενη ημέρα τα άλλαξαν, αλλά ξανά ήρθε και τα έσκασε. Είναι τρομερό! Αυτός ο άνθρωπος τουλάχιστον από το 2005 κυκλοφορεί με μαχαίρι και το χρησιμοποιεί στα τυφλά», αναφέρει μαρτυρία για το έγκλημα του 2005.

Πριν από 19 χρόνια, η άτυχη γυναίκα ήταν αδύνατον να γλιτώσει από τα δολοφονικά του χτυπήματα.

Εκείνη την ημέρα, έψαχνε την πρώην γυναίκα του και μπήκε στο σπίτι για να την σκοτώσει. Δεν μπόρεσε να την βρει και με ένα μαχαίρι σκότωσε την αδελφή της πεθεράς του που βρισκόταν τυχαία εκεί. Της κατάφερε 21 μαχαιριές όμως, η γυναίκα σκοτώθηκε ακαριαία από την πρώτη μαχαιριά που ήταν στο λαιμό.

Σάλος στην κοινή γνώμη

Το έγκλημα είχε προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη, με τον δράστη να συλλαμβάνεται και να ομολογεί.

«Τότε είπε στην αστυνομία «σκότωσα όποιον βρήκα μπροστά μου». Η οικογένεια αναγκάστηκε να εξαφανιστεί από την περιοχή, να αλλάξει αριθμό και πόλη. Δεν τον σταμάτησε ούτε η φυλακή. Βγήκε και έκανε ξανά τα ίδια και με τον ίδιο τρόπο», αναφέρει μαρτυρία της εποχής.

Η αντίστροφη μέτρηση για το έγκλημα του 2005, είχε ξεκινήσει λίγους μήνες νωρίτερα, όταν ο 38χρονος τότε χώρισε από τη γυναίκα του.

«Η κοπέλα είχε χωρίσει τον δράστη τουλάχιστον ένα χρόνο πριν κάνει το έγκλημα. Εκείνος δεν μπορούσε να το δεχτεί. Έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνα και απειλούσε την ζωή της. Ακόμα και αφού καταδικάστηκε σε ισόβια και βρισκόταν στην φυλακή, τηλεφωνούσε καθημερινά και απειλούσε ότι θα κάνει σε όλους κακό».

Κανείς τότε δεν φανταζόταν την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα. Ο δράστης όμως ήταν οπλισμένος και αποφασισμένος να κάνει κακό.

«Είμαστε σίγουροι ότι αν οι Αρχές αφήσουν ελεύθερο αυτόν τον άνθρωπο, ο πρώην εργοδότης του που κατάφερε να γλιτώσει, θα υποφέρει, θα του επιχειρήσει ξανά να του κάνει κακό. Είναι επικίνδυνος και κάποιος τον βοηθά για να τα κάνει όλα αυτά».

Τα 17 χρόνια που έμεινε στη φυλακή δεν στάθηκαν αρκετά για τον σωφρονισμό του. Πλέον, στα 57 του χρόνια, παραμένει υπό κράτηση και ετοιμάζεται να απολογηθεί για ακόμα μια φορά στην ελληνική δικαιοσύνη.


Πηγή