dhmoskophsh 1 1536×960

Στο 6,5% ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, στο 15,3% το ΠΑΣΟΚ-Υπέρ επανεκλογής Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο πολιτικό σκηνικό, με μοναδική σταθερά το προβάδισμα της ΝΔ,  έναν ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει και ένα ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να ενισχύθηκε από την εκλογή ηγεσίας,  κατέγραψε μέτρηση της της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha. Στην εν λόγω δημοσκόπηση καταγράφεται και η πεποίθηση του 49% του εκλογικού σώματος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση

Ειδικότερα, για το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον θετική εικόνα το 42% του εκλογικού σήματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον κατήφορο, αφού φθάνει μόλις το 6,5 στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

Επίσης η μέτρηση της Alco «δείχνει» μία οκτακομματική Βουλή, με αρκετά κόμματα στο όριο του 3%.

Στην κάρτα της πρόθεσης ψήφου, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ευνοημένο από την πολιτική συγκυρία. Κερδίζει το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων ετών σε δημοσκοπήσεις ενώ αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το χαμηλότερο τα τελευταία χρόνια.

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να επηρέασαν δραματικά την εικόνα που έχει ο κόσμος, ούτε για το κόμμα αλλά ούτε και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, το 58% απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δε βγήκε ούτε ενισχυμένο αλλά ούτε και αποδυναμωμένο από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ για την εικόνα του Νίκου Ανδρουλάκη, η πλειοψηφία απαντάει ότι είναι «το ίδιο καλή».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι ψηφοφόροι του κόμματος όσο και το γενικό σύνολο, απαντάει ότι διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην ερώτηση αν η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε σε νέα εκλογή του, οι ψηφοφόροι του κόμματος απαντούν «ναι» σε ποσοστό 57%

 

vradini.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


Πηγή