Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκυλάκι βρέθηκε δολοφονημένο και πεταμένο σε ένα οικόπεδο του 72χρονου ιδιοκτήτη του, ο οποίος το υιοθέτησε πρόσφατα μετά την απώλεια της συζύγου και του ενός γιου του.

Το σκυλί φαίνεται να εξαφανίστηκε από την αυλή του σπιτιού, με τον ηλικιωμένο, όταν αντιλήφθηκε την απουσία του, να το ψάχνει παντού. Τελικά, το βρήκε στο βουνό άγρια κακοποιημένο και νεκρό, σε κτήμα ιδιοκτησίας του.

«Βασανίστηκε»

«Κάναμε καταγγελία και μήνυση κατά αγνώστων», λέει στο MEGA η ανιψιά του ιδιοκτήτη του σκύλου, Μαρία Κρανιά.

«Το πώς κινείται η Αστυνομία δεν το γνωρίζω, προσπαθούμε κάπως να συλλέξουμε πληροφορίες. Ο θείος μου είναι πάρα πολύ στεναχωρημένος. Ό,τι και να κάνουμε δυστυχώς ο Μπλάνκο δε θα γυρίσει, απλά εμείς προσπαθούμε να βρούμε κατά κάποιο τρόπο δικαίωση γιατί βασανίστηκε και αυτό είναι που μας ενοχλεί».

Από την πλευρά του ο Βενιζέλος Κωτσερίδης, πρόεδρος κοινότητας Μανιακιού Φλώρινας, αναφέρει:

«Τέτοιο περιστατικό με τέτοια βαναυσότητα και με τη μορφή που είχε, δεν είχαμε ξανά. Στο χωριό αγαπούν τα ζώα, όλοι έχουν το κατοικίδιό τους. Ο κ. Αποστόλης είναι ιδιαίτερα αγαπητό μέλος στην κοινωνία, δεν έχει εχθρότητες και αντιπαλότητες με κανέναν, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μια ιστορία πολύ άσχημη. Από όπου και να το πιάσεις είναι τραγικό. Αυτός ο άνθρωπος που το έκανε προφανώς δεν είναι ψυχικά υγιής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει άτομο στο χωριό το οποίο είχε εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στον μικρό σκύλο.

«Ο θάνατος προήλθε από αιμορραγία»

«Η αγριότητα με την οποία κακοποιήθηκε το δεσποζόμενο ζώο σε συνδυασμό με την θλιβερή ιστορία του πατέρα μου, μας έκανε να κοινοποιήσουμε το γεγονός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ ώστε να λάβει διαστάσεις το θέμα και να διαλευκανθεί η υπόθεση διότι πιστεύω ότι όποιος έχει τέτοια χαρακτηριστικά τόσο βάναυσης συμπεριφοράς σε ένα τόσο αθώο ζωάκι, είναι επικίνδυνος και ικανός στο μέλλον να επαναλάβει την πράξη του και σε κάποια άλλη ψυχή», λέει από την πλευρά του ο γιος του 72χρονου.

«Το σκυλί εξετάστηκε και σύμφωνα με την νεκροτομή φέρει διαμπερές τραύμα, πιθανώς από αιχμηρό αντικείμενο, στην αριστερή θωρακική χώρα και ο θάνατος προήλθε από αιμορραγία. Στο σημείο που βρέθηκε δεν υπάρχει αίμα οπότε κάπου αλλού έγινε η δολοφονία του».

Κάτοικος του χωριού, από την πλευρά της, κάνει λόγο για ομερτά.

«Υπάρχει ομερτά γιατί είναι συγγενείς, είναι γνωστοί» λέει η Κική Τζελάκη.

Για την υπόθεση, που προσομοιάζει με εκείνη του Όλιβερ στην Αράχωβα, η Αστυνομία διεξάγει έρευνα.


Πηγή