Ισραηλινός πύραυλος χτυπά πολυκατοικία στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, Ντάχιε.

Το 10ώροφορο κτίριο καταρρέει με κρότο. Οι ένοικοι, που έφυγαν από τα σπίτια τους άρον άρον μετά την εντολή εκκένωσης των Ισραηλινών καταγράφουν με τα κινητά τους το χτύπημα ακριβείας. Στην ανακοίνωση του ο IDF ανέφερε ότι χτυπά υποδομή της Χεζμπολάχ.

Το ισραηλινό σφυροκόπημα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου δεν σταμάτησε ούτε την περασμένη νύχτα. Πύραυλοι χτύπησαν πολυκατοικίες, μια κοντά στο μεγαλύτερο κρατικό νοσοκομείο Αλ Σάχελ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά. Περισσότεροι από 60 είναι οι τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε προαναγγείλει το χτύπημα, λέγοντας πως κάτω από το νοσοκομείο βρισκόταν το καταφύγιο του δολοφονημένου ηγέτη της Χεζμπολάχ, όπου ο Χασάν Νασράλα έκρυβε 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η διοίκηση του νοσοκομείου διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό. Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε στη Συρία τον «ταμία» της Χεζμπολάχ, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τις μεταφορές κεφαλαίων προς την φιλοϊρανική οργάνωση.

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν την Τύρο στην ακτή της Μεσογείου και τη Ναμπατίγια στο νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, χτύπησαν 10επιχειρησιακά κέντρα της Χεζμπολάχ, ανάμεσά τους το αρχηγείο της επίλεκτης ομάδας Ραντουάν.

Από το βόρειο Ισραήλ ο απεσταλμένος του Mega Μαρίνος Γκασιάμης και ο εικονολήπτης Αντώνης Μισιρλής καταγράφουν τις επιχειρήσεις των Ισραηλινών στο λιβανικό έδαφος.

Εν τω μεταξύ τρία 24ωρα μετά την επίθεση με drone εναντίον του σπιτιού του ισραηλινού πρωθυπουργού στο πολυτελές προάστιο του Τελ Αβίβ, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.

«Η Ισλαμική Αντίσταση ανακοινώνει ότι φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επιχείρηση στην Καισάρεια που είχε ως στόχο το σπίτι του εγκληματία πολέμου και σιωνιστή ηγέτη Νετανιάχου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι το drone βρήκε το στόχο του με μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο στα οποία διακρίνεται το ραγισμένο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας του ζεύγους Νετανιάχου.

Στη Μέση Ανατολή βρίσκεται από σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με πρώτο σταθμό το Τελ Αβίβ, με στόχο να πιέσει το Ισραήλ και τη Χαμάς να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των ομήρων.


Πηγή