«Παραφωνίες»

«Υπάρχουν κάποια θέματα, μέσα στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης που σε γενικές γραμμές πάει καλά, τα οποία αποτελούν παραφωνίες. Εντοπίσαμε το θέμα των κόκκινων δανείων. Υπάρχουν και άλλα θέματα που πιθανόν πρέπει να δούμε και όλα αυτά αποσκοπούν στο να γίνουν διορθωτικές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει περιθώριο να ξαναδεί κάποια πράγματα».

Σύμφωνα με τον «γαλάζιο» βουλευτή:

«Δεν είχαμε μέχρι στιγμής κάποια αποτελέσματα ή κάποια αποδοχή των προτάσεων. Ενώ αυτά τα οποία λέμε είναι πολύ συγκεκριμένα και το ερώτημα είναι γιατί δεν γίνονται, οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι πολύ γενικόλογες».

«Υπάρχει ο εξωδικαστικός μηχανισμός, συμφωνούμε ότι είναι ένα καλό εργαλείο, όμως έχει παρουσιάσει κάποιες αδυναμίες και λέμε ότι πρέπει να έρθει εκ νέου η κυβέρνηση να θωρακίσει. Δεν πήραμε απάντηση. Οι εταιρίες το έχουν παραξηλώσει, θέλει λίγο μάζεμα. (…) Κάτι που η ζωή αναδεικνύει ως έλλειμμα, ως λάθος, οφείλεις να το διορθώσεις. Εμείς δεν θέλουμε σε κανέναν να χαριστεί το σπίτι αν δεν του ανήκει αλλά δεν μπορεί να του ζητάς πολλαπλάσιο το ποσό που πήρε δάνειο. Πόσες φορές θα το πληρώσει; Δεν μπορείς να του παίρνεις ό,τι ακίνητο έχει και να είναι και χρεωμένος. Λέμε να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα υπολογισμού των τόκων. Υπολογίζουν τους τόκους αυθαίρετα. (…) Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, κάποιος να τους δώσει σημασία», τονίζει.

Όπως λέει ο ίδιος:

«Δεν λειτουργούν όλα τα υπουργεία με την ίδια ευαισθησία. Από εκεί ξεκίνησε και η όποια ένστασή μου στην ΚΟ που είπα ότι ζητάμε τον σεβασμό που πρέπει να έχουμε σαν βουλευτές. Δε θέλω κάτι άλλο».

«Εγώ δεν είπα να γυρίσουμε ούτε στον νόμο του ’10 ούτε σε προηγούμενους που υπήρχε μια περισσότερη προστασία, αλλά να μην πάμε και στο ανεξέλεγκτο. Πήγαμε στο άλλο άκρο», σημειώνει.

Για το ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά

Για το ρήγμα μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βλάχος υπογραμμίζει:

«Εμένα δεν μου αρέσει ο τρόπος που γίνεται αυτή η επικοινωνία, θα μπορούσε να υπάρξει άλλη προσέγγιση και από τους δύο. Ο κ. Σαμαράς μπορεί να έχει κάποιες ενστάσεις ή κάποιους φόβους ή να θέλει να στείλει ένα μήνυμα. Μέχρι εκεί έχει καλώς. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και με την κυβέρνηση. Όταν η επίσημη γραμμή σήμερα της κυβέρνησης είναι ότι συζητάμε μόνο για τις ζώνες, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, αυτό ήταν η σημαία όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Γιατί γίνεται όλος αυτός ο σάλος; Πιθανόν όποιοι τον ανοίγουν να ξέρουν κάτι παραπάνω, ας το πουν κατ’ ιδίαν».


Πηγή