Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου στην Αμαλιάδα.

Κοινός παρονομαστής στους θανάτους των τριών βρεφών είναι η Ειρήνη, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας. Η 24χρονη Ειρήνη έχασε τα δύο της παιδιά πριν από δύο χρόνια και ήταν συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του 15 μηνών μωρού που πέθανε στις 5 Αυγούστου.

Το φως της δημοσιότητας έχουν δει άλλα δύο γεγονότα που καθιστούν την 24χρονη αυτόπτη μάρτυρα στον θάνατο δύο ακόμα παιδιών, μίας φίλης της αλλά και της αδελφής της Ειρήνης.

Ο αστυνομικός συντάκτης μιλώντας για την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη ανέφερε ότι οι συγγενείς είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που έγιναν στο 15 μηνών βρέφος, προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του.

Οι εξετάσεις που είναι σε εκκρεμότητα είναι οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές. Θα πρέπει να τονιστεί ότι παρότι το παιδί «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο αυτές οι εξετάσεις δεν έχουν ξεκινήσει καν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, κι όπως ανέφερε τα ζωτικά όργανα του παιδιού δεν έχουν σταλθεί σε παθολογοανατομικό εργαστήριο της Αθήνας, κι αυτό γιατί δεν επαρκούν οι παθολογοανατόμοι της Αθήνας για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά που προκύπτουν από την Περιφέρεια.

Έτσι στην προκειμένη περίπτωση ενώ ο εισαγγελέας έχει δώσει εντολή, οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει ότι οι εξετάσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα λόγω της έλλειψης παθολογοανατόμων. Θα πρέπει δε να επισημανθεί ότι άπαξ και διενεργηθούν οι εξετάσεις χρειάζεται ούτως ή άλλως περίπου δύο με τρεις μήνες για να βγουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών.


Πηγή