Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου της Φλώρινας, όταν 14 άτομα λιποθύμησαν μέσα σε ξενοδοχείο και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής με συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Δεκατέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με με αναπνευστικά προβλήματα, κάποια εξ αυτών σε λιπόθυμη ή ημιλιπόθυμη κατάσταση, εξαιτίας αναθυμιάσεων του συστήματος θέρμανσης (πιθανότατα διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα) στο τουριστικό κατάλυμα.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικής και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο.

Ένας 48χρονος κρίθηκε ότι η κατάσταση του είναι σοβαρή και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Οι πιο πολλοί ασθενείς πήραν εξιτήριο το πρωί»

Ο Ιορδανής Μπάντης, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, μίλησε στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για το σοβαρό περιστατικό.

«Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί η περιοχή μας από το άσχημο περιστατικό. Οι πιο πολλοί ασθενείς πήραν εξιτήριο το πρωί».

Ειδικά για την ξενοδοχειακή μονάδα είπε ο κ. Μπάντης ότι ξεκίνησε να υποδέχεται κόσμο περίπου πριν από ένα μήνα περίπου.

«Ο 48χρονος είναι σε κρίσιμη κατάσταση και δίνουν μάχη οι γιατροί»

Για τη κατάσταση της υγείας του άντρα που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, ανέφερε ο κος Γιαννακός: «Ο 48χρονος είναι σε κρίσιμη κατάσταση και δίνουν μάχη οι γιατροί. Η γυναίκα του είναι καλύτερα και γι΄αυτό δεν διασωληνώθηκε».


Πηγή