Ο καρκίνος του μαστού επηρεάζει πολλές γυναίκες, με τις διαγνώσεις να αυξάνονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις στατιστικές. Η ιατρική συνεργάτης του Fox News και ακτινολόγος, Dr. Nicole Saphier, εμφανίστηκε στην εκπομπή “Fox & Friends” για να συζητήσει τον αυξανόμενο κίνδυνο και ορισμένες τροφές που μπορεί να συμβάλλουν στη μείωσή του.

“Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού περιλαμβάνουν το φύλο (να είσαι γυναίκα), την ηλικία και την κληρονομικότητα μιας γενετικής μετάλλαξης,” ανέφερε η Saphier. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχουν και πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να ενισχύσουν τον κίνδυνο, όπως οι περιβαλλοντικές τοξίνες που βρίσκονται σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

5 τρόφιμα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

1. Σπανάκι:

Τα μεγάλα, φυλλώδη φύλλα του σπανακιού περιέχουν καροτενοειδή, τα οποία είναι μικροθρεπτικά συστατικά που έχουν συσχετιστεί με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

2. Σκόρδο:

Σύμφωνα με την Saphier, μικρές έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά σκόρδο έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι δραστικές ουσίες του σκόρδου ενδέχεται να αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου και να εξοντώνουν τα καρκινικά κύτταρα, αν και απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί αυτή η υπόθεση.

3. Βατόμουρα:

Η Saphier αποκάλυψε ότι καταναλώνει δύο χούφτες βατόμουρα κάθε πρωί προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα οφέλη των φλαβονοειδών και των ανθοκυανών που περιέχονται σε αυτά.

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα φλαβονοειδή ενδέχεται να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών κατά του καρκίνου.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε κόκκινα, μπλε και μωβ φρούτα και λαχανικά έχουν επίσης συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και υποτροπής της νόσου.

4. Σολωμός:

Μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα σχετικά με τα λιπαρά ψάρια έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες που τα καταναλώνουν συχνά έχουν 14% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.

5. Κουρκουμάς:

Αυτό το συνηθισμένο μπαχαρικό έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, όπως αναφέρει η Saphier.

“Μια μελέτη που διεξήχθη σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου έδειξε ότι η χρήση του σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές θεραπείες για τον καρκίνο βελτιώνει την επιβίωση, ενώ παράλληλα μειώνει και τις παρενέργειες των θεραπειών”, ανέφερε η ίδια.


govastileto.gr