Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες (2006-2019)  δήλωσε σήμερα ότι κουκουλοφόροι πυροβόλησαν 14 φορές κατά του αυτοκινήτου του τραυματίζοντας τον οδηγό του στην Κοτσαμπάμπα της κεντρικής Βολιβίας.

«Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασα δέχθηκε 14 σφαίρες. Αιφνιδιάστηκα. Ευτυχώς είμαστε ζωντανοί (…) Κουκουλοφόροι άνοιξαν πυρ (…) Ηταν σχεδιασμένο, ήταν για να σκοτώσουν τον Εβο», δήλωσε σε τοπικό ραδιοσταθμό.

Πώς έγινε η επίθεση

Ο Μοράλες υποστηρίζει ότι δύο οχήματα τον παρεμπόδισαν στο δρόμο και πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του, ισχυριζόμενος ότι μια σφαίρα πέρασε «εκατοστά» από το κεφάλι του.

Ο Μοράλες δημοσίευσε και ένα βίντεο στο Facebook τραβηγμένο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου του. Ο ίδιος φαίνεται να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ενώ φαίνονται τουλάχιστον δύο τρύπες από σφαίρες στο παρμπρίζ, ενώ ο οδηγός φέρει τραύμα στο κεφάλι.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη εν μέσω διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μοράλες και στον νυν πρόεδρο της Βολιβίας, που ανήκε στο κόμμα του Μοράλες και μάλιστα είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως του.


Πηγή