Για το μακελειό στο Μαγδεμβούργο και το μεταναστευτικό μίλησε ο κ. Καιρίδης.
«Το 2024 είναι ένας πάρα πολύ κακός χρόνος για την Ευρώπη, με τις δυο μεγαλύτερες οικονομικές στην Ευρώπη σε μεγάλη πολιτική κρίση. Με την Γαλλία χωρίς κυβέρνηση, οι περισσότεροι των αναλυτών πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα μακροημερεύσει. Και την Γερμανία να οδεύει σε εκλογές στις 23/2. Αυτό συνοδεύεται από το γεγονός στο Μαγδεμβούργο, όπου εμφανίστηκε ένας αντι-ισλαμιστής όπως λέει, για να μας μπερδέψει γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, οι ακροδεξιοί εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός όσο μπορούν και ο Τραμπ από την άλλη να μας τρολάρει.
«Έχει υπάρξει καθυστέρηση στη Γερμανία να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα με το μεταναστευτικό. Έχουμε πει ότι η Γερμανία δεν πρέπει να είναι «μαγνήτης» και να περιορίσει τα επιδόματα γιατί αυτό επηρεάζει και εμάς. Από την άλλη η Γερμανία έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από την μετανάστευση και θα πρέπει να έχουμε μια ρεαλιστική πολιτική. Ξέρουμε ότι χρειάζεται μόνο η 30 εκ. μετανάστες μέχρι το 2060 λόγω δημογραφικής συρρίκνωσης και για να πάει καλά η οικονομία της. Αυτό είναι ένα τεράστιο νούμερο. Η λύση για το δημογραφικό στην Ευρώπη πρέπει να είναι ολιστική. Θα πρέπει να υπάρχει μια ρεαλιστική πολιτική και νόμιμη μετανάστευση από την οποία θα κερδίσουν οι κοινωνίες μας. Υπάρχει πρόβλημα στις βορειοευρωπαϊκές χώρες, υπήρξε μια πολιτική ανοιχτών θυρών, μία αφέλεια, μια καθυστέρηση των πολιτικών ελίτ της Ευρώπης σε αυτό το ζήτημα. Η λύση όμως δεν είναι να ανατινάξουμε την ειρήνη και να πάμε σε «πόλεμο» ο ένας στον άλλο», συνέχισε ο κ. Καιρίδης.
Για την στάση της Ελλάδας πάνω σε αυτό: «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχαμε στην Ευρώπη είναι οι φιλελεύθεροι και η εμμονή τους στο δημοσιονομικό φρένο το οποίο ανατίναξε την Ευρώπη αλλά και την Γερμανία. Συχνά επικεντρωνόμαστε στην παρέμβαση των Ακροδεξιών και ξεχνάμε την ευθύνη που έχουν οι ελίτ. Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση, υπάρχει πολιτική σταθερότητα, προχωράει τις μεταρρυθμίσεις και τουλάχιστον έτσι αναγνωρίζεται διεθνώς, όπου στην Ευρώπη αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως μια φωτεινή εξαίρεση μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα»
Πηγή