Πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός είπε πως αυτά είναι σενάρια που στερούνται σοβαρότητας και μίλησε για δήθεν συνεργασίες και για ψήφους στα τυφλά. Ζήτησε από τον κόσμο να ψηφίσει ΝΔ με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η δήλωσή του

«τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος χ; Ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Άλλον να θέλουν και άλλος να του προκύψει; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό,  έστω ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό,
αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο».

Αναφορικά με τη δήλωση του για αυτοδύναμης κυβέρνησης από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα, εννοεί πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό στο οποίο χωράνε όλες οι παρατάξεις. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από το ποια είναι η κυβέρνηση της ΝΔ.

H αντίδραση ήταν σφοδρή τόσο από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από την Χαριλάου Τρικούπη με τις δυο πλευρές να κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι απευθύνει κάλεσμα σε αποστασία προς βουλευτές.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα βρει προθύμους στο κόμμα»

Tην ίδια ώρα πάντως  το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με καζάνι που βράζει με τον Ανδρέα Λοβέρδο σήμερα να διαμηνύει «δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται, προκαλώντας με τις δηλώσεις του την  έντονη δυσαρέσκεια της ηγεσίας του κόμματος που κατηγορεί τον βουλευτή για αλαζονεία, ενώ ήδη στον Νίκο Ανδρουλάκη φτάνουν εισηγήσεις για διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Κάλεσμα σε αποστασία» είναι αυτό που βλέπουν από την Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, υψηλόβαθμα στελέχη διαμηνύουν στον Κυριακό Μητσοτάκη πως δεν θα βρει συμμάχους στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος λίγες ημέρες αργότερα έκανε ένα βήμα παραπέρα. Ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν φοβάται τη διαγραφή και γι’ αυτό απάντησε έτσι.

Από την Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως ο Ανδρέας Λοβέρδος βάζει το κόμμα στο μάτι του κυκλώνα τη ώρα που πρέπει να στραφούν προς το Μέγαρο Μαξίμου και μιλούν για αλαζονεία.


Πηγή