«Η ΝΔ δεν θέλει να προκαλέσει αποστασία σε άλλα κόμματα»

Μιλώντας στο MEGA ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθάρισε πως στόχος της ΝΔ δεν είναι να προσελκύσει στους κόλπους της βουλευτές άλλων κομμάτων, αλλά ψηφοφόρους από άλλους πολιτικούς χώρους.

«Ο πρωθυπουργός προτάσει το θέμα της αυτοδυναμίας και πολύ σωστά το προτάσει. Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος αξιόπιστος συνομιλητής γύρω μας. Ο κος Ανδρουλάκης ξεκάθαρα λέει, παραβιάζοντας τους κανόνες της λογικής και της δημοκρατίας, ότι εάν είναι τρίτο κόμμα δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα και δεν θα δεχτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό», δήλωσε αρχικά.

«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ψηφοφόρους από άλλα κόμματα, όχι βουλευτές από άλλα κόμματα. Μέσα στις τάξεις μας έχουμε ανθρώπους που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, κατάλαβαν ότι πλέον η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να μεταρρυθμίσει και να πάει τη χώρα μπροστά και έχουν συστρατευτεί στην κοινή μας προσπάθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε να κανιβαλίσουμε ή να προκαλέσουμε αποστασία σε άλλα κόμματα μετά τις εκλογές για να σχηματίσουμε την απαραίτητη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, όλα θα κριθούν στις κάλπες και τον πρώτο λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός.

«Εμείς πάμε με την πρόταση ότι ζητάμε αυτοδύναμη εντολή, αυτοδύναμη διακυβέρνηση και το ζητάμε γιατί πιστεύουμε ότι καλύτερα κυβερνιέται ο τόπος, αλλά και γιατί δεν βλέπουμε περιθώρια συνεργασίας υπό τον «Άγνωστο Χ» που προτείνει ο κος Ανδρουλάκης», κατέληξε.

«Απομονωμένος και τοξικός ο Μητσοτάκης»

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, σχολιάζοντας πως έχει απομονωθεί πολιτικά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση, προσέκρουσε σε μία ανεπιθύμητη γι’ αυτό πραγματικότητα. Δεν έχει εν δυνάμει συμμάχους, είναι απομονωμενος, είναι τοξικός. Σε λίγο, εκτός από των άλλων κομμάτων, θα τον βλέπουν και θα αλλάζουν πεζοδρόμιο, γιατί όποιος είναι δίπλα του χάνει».

«Παρατηρώ το εξής παραληρηματικό, θα έλεγα, από την πλευρά Μητσοτάκη. Συνομιλεί με τον εαυτό του. Λέει ότι δεν έχουν σημασία τα κόμματα, αλλά τα… χρώματα. Εν πάσει περιπτώσει, κάτι πολύχρωμο έχει στο μυαλό του ο κος Μητσοτάκης. Δυστυχώς τα σοκ αυτά τα έπαθε πάνω απ’ όλα η χώρα. Λέει, λοιπόν, ότι θα ψάξει τα χρώματα. Πιστεύω ότι αυτοί που ψάχνουν καρέκλες στα διάφορα κόμματα είναι λαγωνικά. Αυτά είναι τα λαγωνικά της καρέκλας. Βλέπουν που φυσάει ο άνεμος και τώρα ο άνεμος δεν είναι ούριος, αλλά αντίθετος για τον κο Μητσοτάκη», δήλωσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως προσωπικά δεν είναι κατά των συνεργασιών, αλλά αυτές θα πρέπει να είναι πάνω σε προγραμματική βάση και όχι στο πλαίσιο πολιτικής συναλλαγής.

«Το οικογενειακό όνομα Μητσοτάκη έχει ταυτιστεί με αποστασίες»

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βλάχο, κεντρικό μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η δήλωση Ανδρουλάκη σχετικά με ποιο πρόσωπο βλέπει ως πρωθυπουργό έχει «βραχυκυκλώσει» τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να σχολιάζει πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να καταθέσει τη σχετική του πρόταση πριν τις εκλογές.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στον πανικό, βλέποντας το επιτελικό χάος που δημιούργησε να καταρρέει και να του απομειώνει το πολιτικό κεφάλαιο, έχει αρχίσει και μας γυρνά δεκαετίες πίσω, σε σκοτεινές περιόδους που έζησαν οι προηγούμενες γενιές, μιλώντας για ευρύχωρο μπλε και αποστασία. Καλύτερα να προσέχει ο κος Μητσοτάκης, γιατί το όνομα της οικογένειάς του έχει ταυτιστεί με αποστασίες», είπε ο κος Βλάχος.

«Το ΠΑΣΟΚ εφόσον είναι ισχυρό στην κάλπη θα βάλει μπροστά το πρόγραμμά του κι εφόσον βρούμε προγραμματικές συγκλίσεις θα βρούμε και πρωθυπουργό, κοινής αποδοχής πολιτικό πρόσωπο. Δεν βάζουμε μπροστά το όνομα για να συζητήσουμε μετά για τα προγράμματα, όπως κάνουν αυτοί. Εμείς είμαστε διαφορετικοί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κοντινός κοινωνικά χώρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχουν κι άλλες προοδευτικές δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσε το κόμμα να συζητήσει. Όσο για τους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως Μητσοτάκης και Τσίπρας «έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε μία νέα ημέρα».


Πηγή