Την πρώτη της επίσκεψη από πολιτικό πρόσωπο δέχθηκε στις φυλακές του Χάρεν η Εύα Καϊλή. Η Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, μέλος του κόμματος του Μπερλουσκόνι Φόρτσα Ιτάλια και της ιταλικής αντιπροσωπείας στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισκέφθηκε την κρατούμενη για το σκάνδαλο του Qatargate, πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Μπεργκαμίνι στην Corriere Della Sera , από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης η Εύα Καϊλή υποστήριξε την αθωότητά της.

«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα. Νιώθω σαν τρόπαιο. Ένα τρόπαιο πολιτικής δίωξης που αφορά μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε υπόθεση στην οποία εμπλέκονται κοινοβουλευτικοί και πολιτικοί από χώρες της νότιας Ευρώπης. Τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς κ.ο.κ», δήλωσε η Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η Εύα Καϊλή υποδέχθηκε την Ιταλίδα πολιτικό φορώντας τζιν, αθλητικά παπούτσια και το πράσινο γιλέκο που φορούν όλοι οι κρατούμενοι των φυλακών. Εμφανώς καταβεβλημένη ψυχολογικά, εξομολογήθηκε μάλιστα ότι σκέφτηκε ακόμη και την αυτοκτονία.

«Σκέφτηκα την αυτοκτονία»

«Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Τότε κάτι άλλαξε».

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή αποκάλυψε στο MEGA ότι η σκέψη της κόρης της ήταν αυτή που έδιωξε τα μαύρα σύννεφα από τις σκέψεις της.

«Πράγματι η Εύα η Καϊλή τις πρώτες ημέρες πέρασε και από το μυαλό της να αυτοκτονήσει. Πλην όμως συνειδητοποίησε ότι πρέπει να δώσει μάχη για να αποδειχθεί η αθωότητά της και να αποτινάξει από πάνω της το στίγμα ότι είναι μια πολιτικός διεφθαρμένη.

»Αυτό το οφείλει πρώτα από όλα στην κόρη της που δε θα ήθελε ποτέ να έχει το στίγμα ότι η μητέρα της δεν ήταν μια έντιμη πολιτικός», δήλωσε ο δικηγόρος της.

Σύμφωνα με την Corriere Della Sera, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εξέφρασε το παράπονό της ότι την έχουν εγκαταλείψει όλοι.

«Κανείς δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής. Κανείς από το κόμμά μου, κανείς από την Ελλάδα. Μετά την αναταραχή των πρώτων ημερών για το θέμα αυτό, κανείς δεν μιλάει πια. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει».

Η καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποκάλυψε στη συνομιλήτριά της ότι μελετά γαλλικά και ολλανδικά μέσα στη φυλακή. Η μόνη έννοια είναι να αποδείξει την αθωότητά της και αναθρέψει στην κόρη της.


Πηγή