Η Ιωάννα Γκελεστάθη αρχικά σχολίασε την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα «θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία, αυτή είναι η δέσμευση μας», μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών και στελεχών σε κεντρικό καφέ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

«Άκουσα κι εγώ τον Αλέξη Τσίπρα από την Αγία Παρασκευή να επιδίδεται σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, σε αυτά τα ωραία τσιτάτα, να λέει ”θα υψώσουμε φράχτη στα funds”, την στιγμή που ξέρουμε όλοι οι Έλληνες ότι επί Αλέξη Τσίπρα ήρθαν τα funds εδώ. Είπε μεταξύ άλλων ότι θα υψώσουμε φράχτη στα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών, την στιγμή που ξέρουμε όλοι μας ότι η κυβέρνηση ψήφισε να παίρνουμε τα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών και να επιδοτούμε τους πολίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την ψηφοφορία ψήφισε όχι. Η πραγματική οικονομία θα χρηματοδοτηθεί από την ανάπτυξη, η ανάπτυξη είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η ανάπτυξη δεν πρέπει να τορπιλιστεί με περιπέτειες, πισωγυρίσματα και πειράματα. Και οι πολίτες έχουν δει το αποτέλεσμα της δίκαιης μοιρασιάς της ανάπτυξης».

«Επιδιώκουμε την αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη ως εθνική αναγκαιότητα»

Και συμπλήρωσε: «Εμείς επιδιώκουμε την αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη, και δεν την επιδιώκουμε ως κομματική σκοπιμότητα, αλλά ως εθνική αναγκαιότητα. Θα είναι ένα από τα επίδικα της επόμενης το θέμα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Να σας πω το εξής απλό, σκεφτείτε στις απανωτές κρίσεις που ζούμε να είχαμε μία κυβέρνηση, να είχαμε μία συγκυβέρνηση και να είχαμε διαβουλεύσεις επί μέρες πώς θα έπρεπε να αντιδράσουμε στην συγκεκριμένη κρίση και να μην είχαμε μία μονοκομματική κυβέρνηση που έδρασε ακαριαία και αποτελεσματικά και αντιμετώπισε αυτήν την υβριδική απειλή που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας η Τουρκία».

Ο Γιώργος Καραμέρος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε σχετικά με τον φράχτη του Έβρου και τι επιδιώκει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν γκρέμισε τον φράχτη»

«Την περίοδο που ήταν στην διακυβέρνηση το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γκρέμισε τον φράχτη. Νομίζω ότι η ιστορία με τον φράχτη είναι ένα επικοινωνιακό σόου του κ. Μητσοτάκη για να δείξει ότι αυτός είναι ο πατριώτης. Παίζει το παιχνίδι της αστάθειας. Είναι υποκριτικό να πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης στα σύνορα και να κάνει σόου, την ώρα που δεν μπορούμε να υψώσουμε φράχτη στις γειτονίες μας στην εγκληματικότητα», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλύτερα τα πράγματα. Δεν είχαμε αυτήν την έκπτωση στο Δημόσιο και την διάλυση του κράτους».

Η Ρωξάνη Μπέη, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ, σχολίασε την δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη «ούτε Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε Αλέξης Τσίπρας».

«Αν εμείς φανούμε κερδισμένοι σε σχέση με την προηγούμενη φορά, ενώ τα δύο κόμματα που είναι μπροστά μας διαφανούν χαμένα ποιοι είμαστε εμείς να βάλουμε από το παράθυρο στην θέση του πρωθυπουργού είτε τον κ. Μητσοτάκη είτε τον κ. Τσίπρα. Η εντολή του κόσμου που θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμά του», είπε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και οι πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες

Στην συνέχεια η κα. Γκελεστάθη σχολίασε τις «χαμηλές πτήσεις» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στα εργασιακά θέματα, στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, στην εγκληματικότητα και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, όπως τα ανέδειξε η δημοσκόπηση που έκανε Metron Analysis για το MEGA.

«Σκεφτείτε και σε τι συνθήκες ζούμε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε να αντιμετωπίσει ούτε την πανδημία ούτε την ενεργειακή κρίση. Είναι λογικό οι πολίτες, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, που νομίζω τις πιστώνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση, να μην είναι προφανώς ευχαριστημένοι στον απόλυτο βαθμό», είπε η κα. Γκελεστάθη.

Και υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλίες προς ελάφρυνση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Από την άλλη ο κ. Καραμέρος ερωτήθηκε σε ποιες προοδευτικές δυνάμεις προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει την προοδευτική συγκυβέρνηση που είναι ο στόχος της.

«Εδώ υπάρχει κάτι ξεκάθαρο για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρειάζεται η ώριμη νέα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και στην συνέχεια συνεργασία με τις προοδευτικές δυνάμεις, που είναι λογικό σε αυτή την φάση να ανταγωνίζονται».

Ενώ, η κα. Μπέη σχολίασε για τις μετεκλογικές συνεργασίες: «Οι προγραμματικές συγκλίσεις είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο συμβαίνει σε ένα τραπέζι επί συγκεκριμένων προγραμμάτων. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει προγραμματικές συγκλίσεις με τον κ. Βαρουφάκη. Η θέση του κόμματος του κ. Βαρουφάκη είναι αντιευρωπαϊκή αυτή την στιγμή. Δεν είναι νεφελώδης η στάση του ΠΑΣΟΚ, είναι ξεκάθαρη».


Πηγή