Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να κάνει λόγο για έναν ξεδιάντροπο μηχανισμό προπαγάνδας που αντιστοιχεί σε αυταρχικά καθεστώτα.

«Πρόκειται για έναν ξεδιάντροπο και ασυγκράτητο μηχανισμό προπαγάνδας που συνηθίζεται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα, πολλά από τα οποία έχουν κερδίσει κατά καιρούς τη συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ».

Η απάντηση ήρθε από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία υπογράμμισε ότι οι πολίτες θυμούνται καλά πως ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την ιδιωτικοποίηση του νερού από το 2018.

«Όσες ανακοινώσεις και αν βγάλει η ΝΔ με fake news, οι πολίτες θυμούνται τι είχε προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης το 2018, βλέπουν τι κάνει σήμερα και βάζουν φρένο στα καταστροφικά του σχέδια, φωνάζοντας ‘ως εδώ’».

Στο μικροσκόπιο & ο τουρισμός

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην οικονομία.

«Και τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, τα οποία προέρχονται από τον τουρισμό, και αυτά ξεπέρασαν τους αρχικούς στόχους που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες δημοσιονομικές αντοχές να στηρίξουμε την κοινωνία».

Πάντως η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι καθημερινή για όλα τα θέματα.

«Ποιος έφερε το τρίτο μνημόνιο που τα έχει όλα αυτά. Τα υπερταμεία, ό,τι υπάρχει. Έχουμε τώρα έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει δεν φταίω εγώ, φταίει το μνημόνιο. Μα θα το έσκιζες», είπε υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

«Λέει το 3ο μνημόνιο… τα άλλα δύο δεν υπήρξανε;», είπε από τη μεριά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

«Έρχεται να γίνει ένας συμψηφισμός, ποιος είναι καλύτερος. Εγώ θα έλεγα ποιος είναι ο λιγότερο κακός», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Η κυβέρνηση επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα του φράχτη στον Έβρο, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει, μεταξύ άλλων, αν θα ακύρωνε τη σύμβαση για την επέκτασή του και αν θα τον γκρέμιζε.


Πηγή