Τον έντονο προβληματισμό κατοίκων του Πλατάνου Καλυβίων και άλλων περιοχών του Αγρινίου προκάλεσε η πληροφόρηση ότι το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, με απόφαση της Μητρόπολης, θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής, μόλις μία φορά το μήνα.

Το εκκλησάκι δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια με πόρους και φροντίδα κατοίκων και σε αυτό πραγματοποιούνταν συνολικά 42 λειτουργίες το χρόνο.

Η δραστική μείωση του αριθμού των λειτουργιών, κατά 30 ετησίως, δημιούργησε δυσαρέσκεια σε μερίδα πιστών, κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα που διαμένουν στην περιοχή και στα οποία δεν θα δίνεται η δυνατότητα να εκκλησιάζονται συχνότερα, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.

Ειδικά τις άγιες μέρες του Πάσχα, οπότε η προσέλευση στους Ιερούς Ναούς είναι αθρόα, οι επιπτώσεις για τους 70 περίπου κατοίκους θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Για τους λόγους αυτούς ζητούν να αναθεωρηθεί η σχετική απόφαση προκειμένου να βιώσουν τις κατανυκτικές στιγμές της Μεγάλης Εβδομάδας και το Άγιο Πάσχα στο εκκλησάκι τους και να παραμείνει ο ναός ανοικτός για όσες μέρες προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

*Φωτογραφίες αρχείου: kalyvia.gr

sinidisi.gr


agrinio24.gr