Στο νέο βιβλίο του Θανάση Λάλα με τίτλο «Δεν μετανιώνω για ό,τι κι αν έζησα, γι’ αυτό αποφασίζω να σ’ τα διηγηθώ…» ο συγγραφέας παρουσιάζει τον μεγάλο πολιτικό μέσα από αποκαλυπτικές συνομιλίες και αφηγήσεις.

«Αυτό το βιβλίο έχει μία ιδιαιτερότητα, είναι για ένα μεγάλο πολιτικό όνομα και ηγέτη που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Είναι ένα βιβλίο που έχει να κάνει με το δωμάτιο της εξουσίας. Αυτό προσπαθώ να διερευνήσω, πως σκέφτεται ένας άνθρωπος που μπαίνει στο δωμάτιο της εξουσίας. Όλες οι συνομιλίες με τον Ανδρέα Παπανδρέου γίνονται κατά τη διάρκεια που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας», εξήγησε στο MEGA ο Θανάσης Λάλας.

Όπως υπογράμμισε ο συγγραφέας, το μεγάλο στοίχημα για κάποιον που βρίσκεται στο δωμάτιο εξουσίας έγκειται στο κατά πόσο μπορεί να διατηρήσει την αυθεντικότητα, τη σκέψη και τη διαύγειά του.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου σε αυτό το βιβλίο είναι ένας άλλος Ανδρέας, ένας άλλος εαυτός που συνομιλεί μαζί του. Προσπαθώ να δω πως σκέφτεται ένας άνθρωπος σε ένα δεύτερο επίπεδο για όλα αυτά που γίνονται γύρω του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλά με έναν τρόπο που δεν έχουμε συνηθίζει να μιλάνε οι άνθρωποι αυτοί. Απαντά στο ερώτημα εάν είναι αλαζόνας, εάν ξέρει ότι χρηματίστηκε ένας πολύ κοντινός του άνθρωπος, τι θα ήταν η Ελλάδα εάν είχε κερδίσει τον Εμφύλιο η άλλη πλευρά. Απαντά για πρώτη φορά σε πράγματα που δεν μιλούσε», δήλωσε.

Τα ερωτήματα του Θανάση Λάλα και αποκαλυπτικές συνομιλίες με τον Ανδρέα Παπανδρέου ρίχνουν φως στην προσωπικότητα ενός πολιτικού ηγέτη που πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις της Μεταπολίτευσης.


Πηγή