Το βράδυ του Μ. Σάββατο, κάτοικοι του χωριού του Αγίου Θωμά Μεσολογγίουζ συγκεντρώθηκαν στον ομώνυμο ιερό ναού του χωριού, ενός χωρίου που βρίσκεται στις παρυφές της Ιερής Πόλεως του Μεσολογγίου αλλά και μεταξύ της αρχαίας πόλης της Αλίκυρνας αλλά και των Ρωμαϊκών Θερμών.

Γράφει ο Σπύρος Συμεών

Ο εφημέριος του ναού π. Συμεών Κιτσινέλης λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα ανέγνωσε την ποιμαντορική εγκύκλιο του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Δαμασκηνού και κατόπιν μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως εκ της Ωραίας Πύλης.
Έξωθεν του ναού αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως ενώ εψάλλη το Χριστός Ανέστη πανυγηρικά με ταυτόχρονη κρούση των καμπάνων του ναού αλλά και ρηχή βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Λίγο πριν το πέρας της Λαμπρής Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας του Πάσχα ο π. Συμεών ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα το οποίο παρέμεινε έως και το τέλος της λειτουργίας “το Φως του Αναστάντος Χριστού το οποίο προήλθε από έναν κενόν, πλέον, Τάφο να ζεστάνει τις καρδιές μας και να αποτελέσει αφορμή για την δική μας προσωπική, πνευματική ανάσταση. Μια ανάσταση που όποιος την ζήσει καθαγιάζεται και αντιλαμβάνεται την ματαιότητα της πρότερης του βιοτής. Να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού γιατί μέσα από αυτήν την ανάσταση το ανθρώπινο γένος γέμισε ξανά ελπίδα και κατάκτησε μέρος της παλιάς του αίγλης. Χριστός Ανέστη αδελφοί μου, Αληθώς Ανέστη.”

Επίσης να αναφερθεί ότι την Κυριακή του Θωμά όπως ίθισται πλέον να αποκαλείται η επόμενη Κυριακή μετά την Κυριακή του Πάσχα όπου η εκκλησία εορτάζει την μνήμη της ψιλαφισεως του Αποστόλου Θωμά προς τον Αναστημένο Χριστό εορτάζει ο ναός και την παραμονή στον εσπερινό θα χοροστατήσει ο Σεβασμιωτατος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Δαμασκηνός.

Screenshot 110 2 Screenshot 112 2 Screenshot 107 2 Screenshot 109 2 Screenshot 111 2


agrinio24.gr