Η Αράχωβα Ναυπακτίας είναι ένα χωριό με λιγότερους από 50 μόνιμους κατοίκους πλέον ενώ το καλοκαίρι και γενικότερα σε τριήμερα και διακοπές κατακλίζεται από άτομα που μεγάλωσαν, ή έζησαν, η κατάγονται από την περιοχή και έτσι θυμίζει ξανά το χωριό την παλιά του αίγλη ως κεφαλοχώρι.

Γράφει ο Σπύρος Συμεών

Έτσι και φέτος το Πάσχα το χωριό γέμισε και πάλι ζωή και όλοι μαζί έψαλλαν το Χριστός Ανέστη με πρώτον τον εφημέριο του αγίου Νικολάου Αράχωβας π. Γαβριήλ Πλάκα ο οποίος να σημειώσουμε είναι και ο νεαρότερος κάτοικος του χωριού ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί αρκετά χωριά της ορεινής Ναυπακτίας μαζί με τον εν ενεργεία ιερέα π. Χρήστο Δανιά. Βέβαια κάποια χωριά εξυπηρετούνται και από συνταξιούχους και υπερήλικες ιερείς που συνεχίζουν θυσιαστικά να τελούν τα ιερατικά τους καθήκοντα.

Φέτος που αποτελεί και το πρώτο Πάσχα χωρίς περιοριστικά μέτρα οι Αραχωβίτες έζησαν ξανά λίγο τα παλιά ενώ μέσα από τον αύλειο χώρο του παλαιού μονοθεσίου δημοτικού σχολείου και νυν λαογραφικού μουσείου εκτοξεύθηκαν δεκάδες βεγγαλικά όπου μαζί με τις καμπάνες που ηχούσαν χαρμόσυνα και ασταμάτητα έκαναν γνωστό το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

Το Χριστός Ανέστη από την Αράχωβα Ναυπακτίας μέσα από δύο βίντεο. Δείτε τα:


agrinio24.gr