Ο κ. Πλεύρης μίλησε για την υπόθεση που έχει «ταράξει» τα νερά του Ευρωκοινοβουλίου και τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική κακοποίηση.

Πλεύρης: «Να δώσει απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ – Η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας είναι τροχοπέδη σε ανθρώπους που θέλουν στο εξής να καταγγείλουν»

«Στην υπόθεση Γεωργούλη αναφερόμαστε σε ποινικής και ηθικής απαξίας τεράστια αδικήματα. Δεν είναι μία απλή παρενόχληση, όχι ότι η παρενόχληση δεν είναι μικρό αδίκημα, εδώ μιλάμε για βιασμό και βαριές σωματικές βλάβες και είναι αποτέλεσμα μίας έρευνας, που σημαίνει ότι οι βέλγικες αρχές έχουν στοιχεία που δικαιολογούν την άρση ασυλίας. Το κομμάτι αφορά τον κ. Γεωργούλη. Δεν θα συνδέσω ποτέ ποινικές πράξεις ενός προσώπου, εάν τις έχει κάνει, με ένα κόμμα. Είναι ένα πολιτικό θέμα σε δύο επίπεδα: το πρώτο επίπεδο είναι ότι φαίνεται ότι τουλάχιστον 1,5 χρόνο γίνεται μία έρευνα από τον κ. Παπαδημούλη και τον ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελίες σε βάρος του κ. Γεωργούλη, και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει απαντήσεις για τις φήμες, τα κουτσομπολιά, τι ακριβώς έκανε ώστε να μπορούμε να μιλάμε πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν είχε πληροφορίες και λειτούργησε σε πλημμέλεια. Είναι σημαντικό στον βαθμό που υπάρχει διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας, και αυτό πέρα από το τυπικό για την προσβολή των προσωπικών δεδομένων και ενός ατόμου που είναι θύμα, είναι τροχοπέδη σε ανθρώπους που στο εξής θέλουν να πάνε να καταγγείλουν. Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια να πείθουμε τις γυναίκες – γιατί όταν μιλάμε για σεξουαλική κακοποίηση κατά βάση είναι παιδιά και γυναίκες – να βγαίνουν να πουν εάν έχει συμβεί κάτι», είπε αρχικά.

«Όταν ξαφνικά μία γυναίκα που καταγγέλλει κρατάει η ίδια με πολύ μεγάλη προσοχή στο δικαστικό επίπεδο την υπόθεση, και γίνεται διαρροή του ονόματος, και για μένα έχει πάει στην Αρχή προσωπικών δεδομένων να βρεθεί το άτομο που έκανε την διαρροή. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε tweet το οποίο λέει ότι έχει υπάρξει διαρροή του ονόματος. Είναι πολύ μεγάλης έρευνας θέμα γιατί δεν είναι δυνατόν. τι γίνεται στις υποθέσεις βιασμού; Πολλές φορές το θύμα φτάνει στο σημείο να γίνεται το θύμα θύτης και μετά να πρέπει να απολογηθεί το θύμα. Έχουμε αναρτήσεις από δύο γυναίκες, υποψήφιες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που η μία αναφέρει ότι μπορεί να είναι στημένο και η άλλη για το χρονικό διάστημα που πέρασε. Άρα αυτά τα πράγματα είναι κατακριτέα και πρέπει να είμαστε πάντα με το θύμα, με το τεκμήριο αθωότητας φυσικά για τον κ. Γεωργούλη. Αλλά η καταγγελία να ειπωθεί», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Μουζάλας: «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Metoo είναι “καμία ανοχή”»

Ο κ. Μουζάλας τοποθετήθηκε για την υπόθεση και για το γεγονός ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει κατάπτυστες αναρτήσεις για την καταγγέλλουσα.

Αρχικά έκανε ένα σχόλιο για την Χούντα, καθώς σαν σήμερα συμπληρώνονται 56 χρόνια από την επιβολή του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

«Σήμερα έχουμε την χαρά να μην έχουμε Χούντα, να είμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά σαν σήμερα για ανθρώπους σαν εμένα ξυπνούν μνήμες Χούντας. Να υπενθυμίσω απλώς ότι όταν έγινε η Χούντα, κανείς δεν σκέφτηκε “ρε μπας και έκαναν οι Αριστεροί την Χούντα”. Δεξιοί ήταν αυτοί που έκαναν τη Χούντα, όμως δεν σημαίνει ότι οι Δεξιοί είναι Χουντικοί, κάθε άλλο αλλά οι Χουντικοί ήταν Δεξιοί», σχολίασε.

Για την υπόθεση Γεωργούλη: «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Metoo είναι καθαρή από την αρχή. Καμία ανοχή και γι’ αυτόν τον λόγο μέσα σε 15 λεπτά τη Δευτέρα του Πάσχα διεγράφη από το κόμμα. ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεδρίαση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα. Από αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει, ανεπίσημα υπήρξε μία φήμη. Κατά την άποψή μας δεν έχει ευθύνη κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Μουζάλας.

Αναφορικά με τα διαρροή υπογράμμισε πως, «είναι μία κουβέντα ντετέκτιβ η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Θα πρέπει να ψάξετε οι δημοσιογράφοι και η αστυνομία ποιος διέρρευσε το όνομα, είναι αδίκημα. Αυτός που διέρρευσε το όνομα έχει τις ευθύνες νομικά και ηθικά ενός δεύτερου βιασμού. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στο εξής, ότι το αδίκημα αυτό που διεπράχθη – με το τεκμήριο της αθωότητας και όλα αυτά -, καμία ανοχή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς κάνετε και βάζετε το θέμα για κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας διεγράφη και θα δούμε τι θα γίνει με τους άλλους δύο. Χαίρομαι που και ο οκ. Πλεύρης ζητά να επιβληθούν ποινές σε αυτούς που “σηκώνουν” τέτοια tweet, γιατί βλέπω τι μεγάλη διαδρομή έκανε κι η ΝΔ τα τελευταία χρόνια. Γιατί όταν ξεκίνησε το Metoo και τα στελέχη ήταν στελέχη της ΝΔ που βγάζανε αυτά τα tweet, η ΝΔ “κάλυπτε”, λέω για την κ. Μπεκατώρου, και αυτά που έλεγαν περί του “τώρα το θυμήθηκε”. Κρατάω ότι το Metoo έκανε μια θετική διαδρομή στη χώρα και σήμερα τρία διαφορετικά κόμματα με σοβαρές αντιθέσεις μεταξύ τους, συμφωνούν στο “καμία ανοχή στο έγκλημα και στις διαρροές”».

Αποστολάκη: «Θα έπρεπε να είναι ακαριαία τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τα έχουμε δει»

Η κ. Αποστολάκη αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση.

«Κάποια πράγματα είναι εκτός πλαισίου. Είναι πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα και έχουμε την υπόθεση της διαρροής που έρχεται να πλήξει τα ατομικά δικαιώματα με έναν πάρα πολύ χυδαίο τρόπο. Εδώ έχουμε τρεις παράγοντες σε αυτή την υπόθεση. Ο ένας είναι το θύμα, μία γυναίκα που βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει αυτά τα δικαιώματα υπερασπιζόμενη όχι μόνο τον εαυτό της αλλά τα μελλοντικά θύματα στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Είναι γενναίο αυτό που έκανε, και μάλιστα επέλεξε αυτό το πράγμα η γυναίκα να μην το μοιραστεί ούτε με την οικογένειά της. δεύτερον, είναι οι βέλγικες αρχές. Κάθε κατηγορούμενος που έχει το τεκμήριο της αθωότητας μπορεί να χειριστεί την υπεράσπισή του με τον τρόπο που θέλει. Ο κ. Γεωργούλης μπορεί να λέει ότι θέλει, δεν θα το κρίνω αυτό αλλά φαντάζομαι ότι σε καμία κριτική σκέψη δεν αντέχει η άποψη ότι οι βέλγικες αρχές έχουν κανένα κίνητρο να εμπλακούν με την ελληνική προεκλογική περίοδο και να ζητήσουν την άρση ενός – σιωπηλού από ό, τι ξέρω – ευρωβουλευτή εν μέσω της προεκλογικής περιόδου», σημείωσε με την σειρά της.

«Σε τρίτη φάση, αυτοί που γνώριζαν ήταν ο κ. Γεωργούλης και ο ΣΖΥΡΙΖΑ, άρα το ποιος είναι υπεύθυνος για την διαρροή, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γεωργούλη. Τρεις παράγοντες γνώριζαν το θέμα αυτό», πρόσθεσε η κ. Αποστολάκη.

Θα πρέπει να βγει ο Αλέξης Γεωργούλης να μιλήσει;

«Εάν μιλήσει είναι δικό του θέμα και δεν με αφορά. Θέλω να επισημάνω ότι με τις επισημάνσεις του κ. Παπαδημούλη σε σχέση με όσα είπε ο κ. Κούλογλου. Επειδή είμαστε όλοι πολύ ευαισθητοποιημένοι, και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που το λέει κιόλας, όταν επί δύο χρόνια σέρνονται τόσο σοβαρές καταγγελίες για ένα πρόσωπο και φήμες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα είναι λαλίστατος, μετά από αυτές τις καταγγελίες δεν έχει βγει με αυτή τη σπουδή και το πάθος να μιλήσει για τη διαρροή και να μην αντιμετωπίσει με την δέουσα αυστηρότητα τα στελέχη του. Θα έπρεπε να είναι ακαριαία τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τα έχουμε δει», τόνισε η κ. Αποστολάκη.


Πηγή