Ο Κώστας Κατσαφάδος ξεκίνησε την κουβέντα, αναφερόμενος στο υπουργείο Ναυτιλίας και είπε πως καθημερινά γίνονται ναυμαχίες στο ανατολικό Αιγαίο.

«Θα ήθελα να πως είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμουν στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου τα στελέχη του βρίσκονταν στα θαλάσσια σύνορα της χώρας για να προστατέψουν τα παράλια αλλά και τον κόσμο. Καθημερινά πρέπει να σας πως γίνονται ναυμαχίες στο ανατολικό Αιγαίο και πολλές φορές βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να ακούμε fake news από την Τουρκίας. Το 80% του κόστους λειτουργίας για τα πλοία είναι τα καύσιμα. Πρέπει να σας ενημερώσω πως όπου υπάρχει άγονη γραμμή η αύξηση ήταν μηδενική και έτσι θα είναι και φέτος. Επίσης, έχουμε διευρύνει το μεταφορικό ισοδύναμο, και κατά τη διάρκεια του 2022 δώσαμε 72 εκ. ευρώ και πλέον καλύπτει όλα τα νησιά της χώρας. Καθημερινά γίνονται επιθεωρήσεις στα πλοία».

«Η προσπάθειά μας εμάς σαν ΠΑΣΟΚ είναι να μας υπερψηφίσουν οι πολίτες»

Η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μάγκυ Δούση, αναφέρθηκε στην υπόθεση κακοποίηση εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη βία και για αυτό τον λόγο έγινε άμεσα η απομάκρυνσή μέλους του μετά από τοξικές δηλώσεις.

«Υπήρξαν και δύο ατυχείς αναρτήσεις μελών του κόμματος, οι οποίοι ζήτησαν συγγνώμη και ανασκεύασαν άμεσα. Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε 15 λεπτά έδιωξε τον κ. Γεωργούλη».

Με τη σειρά του, ο κ. Φραγκίσκος Λαμπρινός είπε πως όπως ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας, έτσι και η καταγγέλλουσα είχε το δικαίωμα να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της.

«Το πώς έγινε η διαρροή ερευνάται ήδη. Το δεύτερο κομμάτι είναι το πολιτικό σκέλος, δηλαδή η στάση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη όλα αυτά τα χρόνια. Είπε ο κ. Κατσαφάδος πριν πως υπήρξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλούσαν τη ΝΔ κόμμα παιδεραστών μετά τη  υπόθεση Λιγνάδη. Αλήθεια είναι αυτό αλλά έχω παρακολουθήσει πληθώρα δηλώσεων και επιθέσεων από στελέχη ΝΔ προς τη Δικαιοσύνη. Θυμάμαι πρόσφατα την επίθεση στον κ. Ράμμο. Η προσπάθειά μας εμάς σαν ΠΑΣΟΚ είναι να μας υπερψηφίσουν οι πολίτες. Ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης είναι . Έχουμε πει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής ο πρωθυπουργός που θα οριστεί».


Πηγή