Κόλαφος για τον Ερντογάν το άρθρο του «Economist», που λίγο πριν τις εκλογές στην Τουρκία, κάνει λόγο για έξωση του σουλτάνου και αποθεώνει τον αντίπαλό του.

«Οι πιο σημαντικές εκλογές του 2023» τονίζει το βρετανικό περιοδικό.

«Η ήττα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είχε παγκόσμιες συνέπειες – και θα έδειχνε στους δημοκράτες παντού ότι οι ισχυροί μπορούν να ηττηθούν».

Εξίσου καυστικό και το γαλλικό «Le Point» που με τίτλο «Ερντογάν ο άλλος Πούτιν» κάνει λόγο για πολεμικές απειλές επεκτατισμό και μίσος για την Δύση.

Η «L Express» γράφει «Ερντογάν το ρίσκο του χάους»

«Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνεται η εσωτερική μας πολιτική και να επηρεάζεται η εθνική βούληση από τα εξώφυλλα των περιοδικών, που αποτελούν τον επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Απέναντι σε αυτό το μπαράζ προηγήθηκε η αντίδραση του Ιμπραήμ Καλίν.

«Οι εποχές που δίνονταν εντολές στη χώρα μου τελείωσαν. Ο τουρκικός λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο με την ψήφο του», δήλωσε ο εκπρόσωπος τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Προεκλογικές αναφορές Ερντογάν και Κιλιντσάρογλου στην Ελλάδα

Στο βωμό προφανώς του προεκλογικού αγώνα και παραβλέποντας την γενοκτονία, ο τούρκος πρόεδρος μίλησε για «συμμορίες Ποντίων», συγκρίνοντάς τες μάλιστα και με τους Κούρδους αντάρτες.

«Αυτά τα εδάφη της Κερασούντας είχαν κατατροπώσει τις συμμορίες των Ποντίων. Έτσι πιστεύω πως και σήμερα η Κερασούντα θα κάνει «κόλαση την πατρίδα για τους κλακαδόρους του όρους Καντίλ (Κούρδους) και στους Γκιουλενιστές».

Στον ίδιο άξονα που εμπλέκει την Ελλάδα στις τουρκικές εκλογές και ο Κιλιτσντάρογλου.

«Πρέπει όμως να προσθέσω κάτι: Αυτοί που συνέχεια μας συκοφαντούν, έχουν κάνει τίποτα για τα νησιά που στρατιωτικοποιεί η Ελλάδα; Όλα είναι αρλούμπες, αγαπητέ μου λαέ. Όλα είναι ψέματα. Αλλά κάντε λίγη υπομονή, το κράτος θα ξαναγίνει κράτος και όλα τα κόμματα θα ξέρουν τα όρια τους».

Ηχηρό μήνυμα αποτροπής από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της άσκηση Ειδικών δυνάμεων Ωρίων.


Πηγή