Γιαουρτόγλυκο με λεμόνι

 

Υλικά

400 γρ. μπισκότα τύπου digestive

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

1 γάλα ζαχαρούχο

χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μουλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι (ανάλογα με το πάχος του γλυκού που θέλουμε) ή σε ποτήρια και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας στη βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώνει.

Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει και στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.

Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.

Ένα δροσερό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα.

Καλή επιτυχία!!