Η γυναίκα και η οικογένειά του καλούν την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει για σωθεί η ζωή του, καθώς το χειρουργείο ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και οι πληροφορίες θέλουν έναν ακόμη υποψήφιο δήμαρχο από το Λούκοβο, τον Βλαδίμηρο Κουμή, να τον έχουν επίσης συλλάβει οι αλβανικές αρχές.

Ο λόγος της σύλληψης είναι μία υποτιθέμενη εξαγορά ψήφων. Μία γυναίκα βγήκε χθες στην αλβανική τηλεόρασης και διέψευσε το γεγονός. Την κάλεσαν στον Αυλώνα να πει πως εξαγοράστηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο προσφέροντάς της χρήματα.

Η γυναίκα βγήκε στην τηλεόραση και είπε πως ουδέποτε συνέβη αυτό και απλώς την πήγαν στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να γνωρίζει τον λόγο και σιγά σιγά βγήκε στο φως αυτή η ιστορία της εξαγοράς ψήφων.

Οργή και έντονη διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας προκαλεί η προφυλάκιση του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Ο Έλληνας ομογενής κατηγορείται ότι προσπάθησε να εξαγοράσει ψήφους εν όψει των δημοτικών εκλογών που διεξάγονται αύριο στην γειτονική χώρα.

Μετά από μία διαδικασία που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες οι δικαστικές αρχές  στον Αυλώνα αποφάσισαν την περαιτέρω κράτηση του Φρέντι Μπελέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας μεταφέρθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στα Τίρανα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε για την προφυλάκιση του ομογενή τονίζοντας ότι με τέτοιες πράξεις η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στέκεται στην κατηγορία που βαραίνει τον Έλληνα ομογενή χαρακτηρίζοντάς την, σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Ο Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές των Τιράνων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Αύριο θα είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές, καθώς δεν έχει κριθεί ένοχος.


Πηγή