Μήνυμα νίκης για την επόμενη μέρα στην Τουρκία έστειλε ο Ερντογάν μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

«Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε για τις 28 Μαΐου για το όραμα που έχουμε για τον νέο αιώνα της Τουρκίας. Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε», ανέφερε σε tweet του ο Ερντογάν.

Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας ακόμα και αν δεν νίκησε στο πρώτο γύρο βγήκε στο μπαλκόνι για να χαιρετήσει τους οπαδούς του

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το έθνος μας τα επόμενα πέντε χρόνια», συνέχισε χαρακτηριστικά.

Οι πιστοί φίλοι του Ερντογάν μόλις έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος προηγείται ακόμα και αν δεν πήρε την εξουσία από τον πρώτο γύρο πανηγύρισαν έξαλλα

Η ψήφος στήριξης στον Ερντογάν εξηγείται επίσης επειδή έχει καταφέρει να κάνει την Τουρκία ρυθμιστή παγκόσμιων πολιτικών εξελίξεων

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ , μέλος του G20 , μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες. Έχει κεντρικό γεωπολιτικό ρόλο στη Μέση Ανατολή και στο πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας» δήλωσε αναλυτής των τουρκικών θεμάτων.

Εντός της Τουρκίας όμως λίγο ο ιδιότυπος ισλαμισμός της, αρκετά ο έντονος εθνικισμός της και πολύ τα μεγάλα «δώρα» του Τούρκου προέδρου, από τις γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις μέχρι τη μαζική προσφορά τουρκικών υπηκοοτήτων σε Αφγανούς, Σύρους και όλες τις άλλες μειονότητες που ζουν εκεί.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να εκφωνήσει τον λόγο που είχε προγραμματίσει ακόμα έχει ελπίδες για τον δεύτερο γύρο.

Δύο εβδομάδες ακόμα μένουν για να δούμε αν ο τουρκικός λαός θα δώσει τη θέση που ονειρεύεται ο Ερντογάν στην καρδιά και στην ιστορία της Τουρκίας δίπλα στον ιστορικό ηγέτη Κεμάλ Ατατούρκ ή θα τολμήσει να γυρίσει σελίδα.

Πώς θα εξασφαλίσουν τις ψήφους

Ο Ερντογάν έχει ξεκινήσει την προεκλογική του ομιλία ήδη από το μπαλκόνι, ζητώντας να γίνει πρόεδρος της Τουρκίας.

Απόλυτος ρυθμιστής είναι ο Ογάν, ο οποίος δήλωσε πως δεν πρόκειται το κόμμα του να συνεργαστεί με κάποιον που συνεργάζεται με τους κούρδους, δηλαδή τον Κιλιντσάρογλου.

Εάν μείνουν ελεύθεροι οι ψηφοφόροι του, καθώς είναι εθνικιστές, το πιο πιθανό είναι να  ψηφίσουν τον Ταγίπ Ερντογάν.

Γκρίνια όμως, επικρατεί ανάμεσα στα 6 κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα Κιλινσντάρογλου. Η ΑΚΣΕΝΕΡ λέει πως έπρεπε να επιλέξουν άλλον υποψήφιο και όχι τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου


Πηγή