Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα προσφέρει στο σώμα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική υγεία και να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών.

Τα εποχιακά φρούτα είναι ικανά να βελτιώσουν τη σωματική σου κατάσταση, ενώ υπάρχει ένα που δε θα πιστέψεις τα θαυματουργά οφέλη που μπορεί να σου χαρίσει. Αν γυμνάζεσαι ή θέλεις να βελτιώσεις την καρδιακή λειτουργία σου, τότε τα γευστικά κεράσια είναι η λύση.

Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις στα κεράσια μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου, της βλάβης και της φλεγμονής που προκαλείται όταν ασκείσαι.

Η ποικιλία trat στα κεράσια και ο χυμός τους φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικός από τις γλυκές ποικιλίες, αν και και τα δύο μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάστασή σου.

Επιπλέον, εκτός από την αποκατάσταση, τα κεράσια μπορεί να βελτιώσουν την απόδοση στην γυμναστική. Ο λόγος φαίνεται να είναι η πλούσια σύστασή τους σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

Κεράσια για την καλύτερη υγεία της καρδιάς

Η αύξηση της πρόσληψης φρούτων πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως τα κεράσια είναι ένας νόστιμος τρόπος για να προστατεύσεις την καρδιά σου. Οι δίαιτες πλούσιες σε φρούτα σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα ευεργετικά από αυτή την άποψη, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ενώσεις που είναι γνωστό ότι προάγουν την υγεία της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, του καλίου και της πολυφαινόλης.

Μόλις 1 φλιτζάνι (154 γραμμάρια) γλυκά κεράσια χωρίς κουκούτσι παρέχει το 10% των καθημερινών σου αναγκών για κάλιο, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σου.


govastileto.gr