Γυναίκα εμφανίστηκε γυμνή σε πρωινή εκπομπή στη Βρετανία- «Πώς είναι προσβλητικό; Είναι απλώς ένα σώμα»

    Μια γυναίκα που εμφανίστηκε γυμνή σε πρωινή εκπομπή στη Βρετανία προκάλεσε έντονες συζητήσεις αφού τά έβαλε με τους ανθρώπους που θεωρούν τον γυμνισμό εγωιστικό και σκανδαλώδη.

    Η Χέλεν Μπέριμαν, από το Ηνωμένο Βασίλειο, προσκλήθηκε στην εκπομπή του ITV, Good Morning Britain σήμερα το πρωί για να συζητήσει το θέμα.

    Στο πάνελ συζήτησε με τον Νίκ Έντ, ειδικό σε θέματα κουλτούρας και προτύπων. Οι δυο τους συζητούσαν για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πρόσφατα στη λίμνη Χάμπστεντ Χιθ στο βόρειο Λονδίνο, όπου το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία για μια κοπέλα που έκανε γυμνισμό.

    Για να προκαλέσει η Χέλεν αποφάσισε να εμφανιστεί στο πάνελ γυμνή, πράγμα που σημαίνει ότι το κανάλι έπρεπε να θολώσει το γυμνό στήθος της.

    Εμφανίστηκε γυμνή σε πρωινή εκπομπή

    Είπε: «Με όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή, μας ενοχλεί πραγματικά τόσο πολύ ένα γυμνό σώμα που κάνει ηλιοθεραπεία σε μια ήσυχη γωνιά ενός πάρκου;»..

    Σε απάντηση, ο ‘Εντ δήλωσε ότι τον ενοχλεί «εντελώς» η σκέψη ότι οι άνθρωποι κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνοί.

    «’Έχω προβλήματα με αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ εγωιστικό. Έχει να κάνει με εσένα και την ενδυνάμωσή σου και καταλαβαίνω απόλυτα τη θετική στάση απέναντι στο σώμα, η οποία νομίζω ότι είναι φανταστική», είπε.

    Και συνέχισε: «Αλλά δεν λαμβάνεις υπόψη σου τους άλλους ανθρώπους μέσα σε αυτό το περιβάλλον που μπορεί να σκανδαλίζονται λίγο, που μπορεί να το βρίσκουν λίγο προσβλητικό, […] ή γι’ αυτούς είναι κάτι που βλέπεις μόνο στην κρεβατοκάμαρα ή όταν κάνεις ντους».

    Ωστόσο, η Χέλεν διερωτήθηκε γιατί το ευρύ κοινό θα πρέπει να σκανδαλίζεται από μια επίδειξη γυμνού και στη συνέχεια αστειεύτηκε ότι θα μπορούσε να «σκανδαλιστεί» από το χρώμα της μπλούζας του συνομιλητή της..

    «Πώς είναι προσβλητικό; Είναι απλώς ένα σώμα.

     

    Χαμός στο twitter για τον γυμνισμό
    Όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση προκάλεσε κάποιες ζωηρές συζητήσεις μεταξύ των τηλεθεατών – οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα στο Twitter.

    «Μόλις το είδα αυτό», έγραψε ένας. «Θα ήμασταν πιο αναστατωμένοι αν τα παιδιά μας έβλεπαν γυμνούς ανθρώπους στο πάρκο!»

    Ένας άλλος πρόσθεσε: «Κάντε ό,τι θέλετε στην ιδιωτική σας ζωή, αλλά σίγουρα δεν θέλω να περπατάω στο τοπικό μου πάρκο και να βλέπω ανθρώπους με τα στήθη τους να κρέμονται έξω…»

    Προσθέτοντας, ένας τρίτος είπε: «Νομίζω ότι αν κάνετε ηλιοθεραπεία γυμνοί σε ένα πάρκο είναι εντάξει, αλλά θα πρέπει να έχετε ένα αντιανεμικό ή κάτι άλλο γύρω σας. Το να είσαι γυμνός δεν είναι προσβλητικό, αλλά είναι ιδιωτικό».

    Ένας τέταρτος απάντησε: «Αν θέλετε να πάτε γυμνοί, ωραία δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά παρακαλώ σκεφτείτε τους άλλους».

    «Ίσως το τοπικό πάρκο να μην είναι το κατάλληλο μέρος και όσο για το να είστε γυμνοί στον κήπο σας, κάντε το! Οι γείτονες θα πρέπει να κοιτάζουν τη δουλειά τους και να μην κοιτάζουν στον κήπο σας».

    «Όχι ευχαριστώ», είπε ένας πέμπτος. «Τα παιδιά δεν χρειάζεται να το βλέπουν».

    Παίρνοντας το μέρος της Χέλεν, ένας έκτος απάντησε: «Είναι σάρκα, όλοι έχουμε σώματα, δεν πρέπει να θεωρούνται βρώμικα ή κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθουμε ντροπή. Περπατάω γυμνή στο σπίτι όλη την ώρα».

    Σε άλλο σημείο της ενότητας, η Χέλεν εξήγησε πώς έγινε για πρώτη φορά γυμνίστρια αφού παρακολούθησε ένα συνέδριο με τον σύζυγό της, το οποίο την άφησε να αισθάνεται «ελεύθερη».

    Παρόλο που δεν είναι παράνομο να είναι κανείς γυμνός δημόσια στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με το άρθρο 66 του νόμου περί σεξουαλικών αδικημάτων 2023, οι άνθρωποι πρέπει να βεβαιώνονται ότι δεν «προκαλούν ανησυχία ή αναστάτωση» σε άλλους.

    Οι κατευθυντήριες γραμμές της Εισαγγελίας του Στέμματος έχουν ως εξής: «Στην περίπτωση του γυμνισμού πρέπει να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος του γυμνιστή στην ελευθερία της έκφρασης και του δικαιώματος του ευρύτερου κοινού να προστατεύεται από την παρενόχληση, την ανησυχία και την αναστάτωση», μεταδίδει η Daily Mail.

    Πηγή:iefimerida.gr