Γνωρίζουμε ότι η γυμναστική έχει πολλές μορφές και φυσικά, πολλά οφέλη για την υγεία. Μία από τις πιο εύκολες που μπορείτε να ξεκινήσετε ανεξάρτητα από την ηλικία σας και το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, είναι το περπάτημα το οποίο μπορεί να «θωρακίσει» την καρδιά μας ενάντια σε καρδιακές παθήσεις.

Μια ρουτίνα προπόνησης τόσο γρήγορη και απλή όσο ένα καθημερινό περπάτημα 20 λεπτών θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση ορισμένων από τις βλάβες για την υγεία της καρδιάς που σχετίζονται με ένα μη δραστήριο τρόπο ζωής, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολογίας (AHA).

Περπάτημα: Η πιο εύκολη γυμναστική για την καρδιά

Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι βασικό συστατικό της βέλτιστης υγείας της καρδιάς.

Για να απολαύσετε το εικοσάλεπτο περπάτημά σας δεν χρειάζεστε φανταχτερό εξοπλισμό ή μια ακριβή συνδρομή ενώ δεν αποτελεί και μεγάλη χρονική δέσμευση.

Μπορείτε να επιλέξετε να περπατήσετε στην γειτονιά σας, στο αγαπημένο σας πάρκο ή από και προς τις υποχρεώσεις σας καθημερινά.

Εάν κινείστε με το αυτοκίνητο, τότε μπορείτε να το σταθμεύσετε λίγα τετράγωνα πιο μακριά από τον προορισμό σας για να κάνετε μερικά επιπλέον και σωτήρια βήματα.

Ώρα να γίνετε δημιουργικοί

Είναι σημαντικό να γίνετε δημιουργικοί στις βόλτες σας για να σας γίνουν συνήθεια και να μην τις σταματήσετε εξαιτίας της πλήξης.

Τα άτομα που είναι εντελώς ανενεργά θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος προσθέτοντας ένα 20λεπτο καθημερινό περπάτημα στην καθημερινή τους ρουτίνα.

Τα οφέλη περιλαμβάνουν βελτιώσεις σε πολλούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του σωματικού βάρους, της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου στο αίμα.

Κι αν το περπάτημα δεν σας ταιριάζει τόσο, κάθε είδους δραστηριότητα που θα σας κάνει να κινηθείτε περισσότερο μπορεί να είναι ευεργετική.

Τα άλματα με σχοινάκι, το να ανεβείτε τις σκάλες στο μετρό ή στο γραφείο σας είναι δραστηριότητες που ευνοούν την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

Πέρα από αυτά, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να κάνετε μαζεμένα τα είκοσι λεπτά βάδισης, ειδικά αν δεν έχετε τη δυνατότητα ή το χρόνο για να το κάνετε.

Αυτό το εικοσάλεπτο περπάτημα θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο ή και τέσσερις ξεχωριστούς περιπάτους κατά τη διάρκεια μιας ημέρας και να έχει παρόμοια αποτελέσματα.


govastileto.gr