Ο 33χρονος συζυγοκτόνος δε θα δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις καθώς δεν προλαβαίνει να επιστρέψει στο εξεταστικό κέντρο των φυλακών Μαλανδρίνου, με τον δικηγόρο του να τονίζει στο MEGA πως η έκτακτη μεταγωγή του πελάτη του ήταν άδικη.

«Έχουμε ενημερώσει το δικαστήριο ότι υπάρχει αυτή η εξέλιξη, πλην των κωλυμάτων που είχαμε εμείς οι συνήγοροι υπεράσπισης, δημιουργεί το τεράστιο ζήτημα και χωρίς υπαιτιότητα του κατηγορουμένου, του στερείται το δικαίωμα να συμμετέχει».

O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει να μη διεξαχθεί η δίκη σε ημερομηνίες που εξετάζονται υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες. Στόχος του ήταν να περάσει στη Νομική και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του.

«Καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα του κατηγορουμένου και του κάθε κρατούμενου που θέλει να συμμετέχει και θέλει να επιμορφωθεί μέσα στη φυλακή».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 33χρονου, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν προσηλωμένος στον μεγάλο του στόχο και περίμενε ότι δε θα παρουσιαστούν εμπόδια κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων.

Οι καταθέσεις στη δίκη

Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσε μια επιστήθια φίλη της αδικοχαμένης Καρολάιν που θυμήθηκε ορισμένες από τις κοινές συναντήσεις τους.

«Άρχισα να βλέπω μια σταδιακή αλλαγή στη συμπεριφορά της Καρολάιν μετά τον γάμο. Από ένα εξωστρεφές, κοινωνικό και χαρούμενο κορίτσι είχε αρχίσει να κλείνεται στον εαυτό της και να συζητά στις συναντήσεις για συγκεκριμένα θέματα».

Κάθε φορά που συναντούσε τη φίλη της, ήταν παρών, όπως είπε, και ο πιλότος. Τότε όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτά που επρόκειτο να ακολουθήσουν.

«Έδειχνε καταπιεσμένη αλλά δεν μπορούσε να ανοιχτεί. Σε κάθε μας συνάντηση θυμάμαι ότι ερχόταν και ο σύζυγός της. Φαινόταν ότι υπήρχαν προβλήματα στην σχέση τους αλλά δεν είχα καταλάβει πόσο σοβαρά ήταν».

Η δίκη το πρωί είχε ξεκινήσει με τη γειτόνισσα του ζευγαριού να περιγράφει τα δραματικά γεγονότα από τη δική της οπτική γωνία.

«Είχα αντιληφθεί ότι η Καρολάιν ζούσε περιορισμένη μέσα στον συζυγικό της βίο, ότι δεν είχε χρήματα μέχρι την ώρα που επέστρεφε ο σύζυγός της στο σπίτι και ότι το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένη».

Στο βήμα ανέβηκε και ο αστυνομικός που ανέλαβε να αναλύσει όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και από την άρση απορρήτου επικοινωνιών από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των Γλυκών Νερών.

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλο συνεχίζεται, οι Πανελλήνιες εξετάσεις έμειναν για τον ίδιο ένα όνειρο που φέτος τουλάχιστον δε θα πραγματοποιηθεί, με τον 33χρονο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο του και να ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του.

megatv.com


agrinio24.gr