Το χρονικό

Ώρα 21.30 το βράδυ, Ηλιούπολη. Ένα 13χρονο παιδί περπατάει σε κεντρικό δρόμο με το κινητό του τηλέφωνο στο χέρι. Τον πλησιάζουν δύο νέοι 15 και 18 ετών, βγάζουν μαχαίρι και του αρπάζουν το κινητό.

Ο 13χρονος βάζει τις φωνές. Άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ βρίσκονταν μερικά μέτρα μακριά. Αμέσως κυνηγούν τους δράστες και τους συλλαμβάνουν.

«Είδα τα παιδιά από τη ΔΙ.ΑΣ που υπήρχε μια κινητικότητα στα στενά, έψαχναν να βρουν τους υπεύθυνους», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Καθημερινά τα περιστατικά

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μόλις ένα από τα αμέτρητα που γίνονται κάθε μέρα όπως λένε στο MEGA ανήλικοι.

«Υπάρχουν παρέες που πάνε και παίρνουν από άλλα παιδιά κινητά και λεφτά, κάποιοι πιο γυμνασμένοι πάνε και τους λένε δώσε μου και αν πει κάτι κάποιος, τα παίρνουν με τη βία».

«Την Τρίτη που είχαν τελειώσει τα σχολεία, είχαν πάει κάποιοι φίλοι μου για μπουγέλο, κάποιοι τους πήραν τα κινητά, ρώταγαν διάφορα και μετά προσπαθούσαν να τους το πάρουν».

Η εγκληματικότητα ανηλίκων δυστυχώς σαρώνει και το θέμα της παραβατικότητας απασχολεί πλέον γονείς και κηδεμόνες.

«Θα ήθελα να πιστεύω, και συμβουλεύω και τους νέους γονείς, όσο οι γονείς είναι πάνω από τα παιδιά κάτι θα μείνει, όσο τα παιδιά αφήνονται στην τύχη τους, σίγουρα θα υπάρχουν αυτά».

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παρατηρούν αλματώδη αύξηση στις ληστείες με θύματα ανήλικους, που αποτελούν εύκολους «στόχους» από τη μία και από την άλλη οι περισσότεροι έχουν μαζί τους χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

megatv.com


agrinio24.gr