Ανάμεσά τους δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής, πατέρας και γιος, ηλικίας 48 και 21 ετών, με καταγωγή από το Διδυμότειχο που ζούσαν τα τελευταία χρόνια στον Κολωνό, οι οποίοι μάλιστα φέρονται να συναντήθηκαν με το κορίτσι περισσότερες από μία φορές.

Οι δυο τους δούλευαν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, μαζεύοντας σίδερα από διάφορες γειτονιές και μεταπουλώντας τα.

Συνελήφθησαν επίσης, δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής 52 και 36 ετών, τρεις με καταγωγή από το Μπακλαντέζ και ένας 47χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος μάλιστα είχε και πορνογραφικό υλικό στην κατοχή του που απεικονίζει το κορίτσι.

Και οι 8, δραστηριοποιούνταν (κάποιοι είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών), είτε ως εργαζόμενοι είτε ως κάτοικοι, στην ίδια γειτονιά και 1 περίπου χλμ. από το σπίτι της ανήλικης.

«Είναι προφανές ότι αυτές είναι από την τελευταία κατάθεση που έδωσε η ανήλικη, την 6η κατάθεση, λίγο πριν το Πάσχα. Έγιναν οι ταυτοποιήσεις και συνελήφθησαν αυτά τα 7 άτομα. Πέρασε 1.5 μήνας, αν αυτοί για να απολογηθούν, θα πάρουν προθεσμία, θα πάνε την άλλη εβδομάδα. Πρέπει μετά να γίνουν εγκληματολογικές έρευνες, να ανοίξουν τα κινητά τους, τα λάπτοπ. Αν έχει γίνει αυτό για κάποιους άλλους κατηγορούμενους μετά από έναν χρόνο, προφανώς και δε θα ενωθούν, θα πάει ξεχωριστά γιατί η πρώτη δίκη θα πρέπει να αρχίσει», ανέφερε η δικηγόρος της, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Όσα περιέγραψε η 12χρονη στην αστυνομία

Σχεδόν 8 μήνες μετά την αποκάλυψη της σοκαριστικής υπόθεσης, η φρίκη δείχνει να μην έχει τέλος. Ο αριθμός των συλλήψεων έχει πλέον εκτοξευτεί στους 29, μαζί με τη μητέρα της 12χρονης και τον 53χρονο μαστροπό – βιαστή, που φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της τραγικής αυτής υπόθεσης.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε τους φερόμενους ως βιαστές οι οποίοι κατηγορούνται ότι ως πελάτες του κυκλώματος συναντούσαν τη 12χρονη στα αυτοκίνητά τους και εκεί τη βίαζαν έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη στην έκτη της κατάθεση στους αστυνομικούς, φέρεται να περιέγραψε τουλάχιστον 10 με 15 άνδρες εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι οκτώ.

Έδωσε μικρά ονόματα, χαρακτηριστικά τους, κάποια οχήματα τα οποία θυμόταν, το πώς της έκλειναν τα ραντεβού και πού την πήγαιναν για να τη βιάσουν.

Η 12χρονη επίσης φέρεται να ανέφερε τις πιέσεις που είχε δεχτεί από τον 53χρονο φερόμενο μαστροπό της, να συνευρεθεί με δύο «πλούσιους», όπως είπε, άνδρες προκειμένου να λάβει μεγαλύτερη αμοιβή, κάτι που αρνήθηκε να κάνει, χωρίς όμως να θυμάται τα ονόματά τους.

Ο πρώτος κύκλος της ανάκρισης πάντως έχει ήδη περατωθεί και ο σχετικός φάκελος της δικογραφίας αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των ήδη κατηγορουμένων σε δίκη.

Κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά και τις 8 αυτές συλλήψεις, φαίνεται να κλείνει ο κύκλος αναζήτησης και σύλληψης κατηγορουμένων, αφού στις καταθέσεις της η 12χρονη δε φαίνεται να δίνει άλλα ονόματα προκειμένου να ανοίξει νέος κύκλος συλλήψεων.


Πηγή